Bruk PayPal eller Kredittkort Når Du Handler fra Utlandet

PayPal logoHva er den sikreste måten å betale for varer kjøpt i utenlandske nettbutikker? Det er kanskje ikke noe fasit på akkurat dette, det avhenger litt av beløp og hvilket land du handler fra/til. Personlig foretrekker jeg å bruke PayPal der det er mulig, dette fordi at PayPal gir meg best oversikt over transaksjoner. Er det ikke mulig å betale med PayPal, benytter jeg meg av kredittkort.

Grunnen er enkel. Det er det sikreste! I tillegg er pengene synlig på mottakers side umiddelbart og du får varene raskere.

 

Forsikring på Ting Du Handler fra Utlandet!

Betaler du med PayPal eller kredittkort i utenlandske nettbutikker, har du samtidig forsikring mot svindel. Får du ikke varene dine, kan du opprette sak mot selger, og PayPal eller kredittkort selskapet vil ta saken for deg. Du får pengene dine tilbake, mens de krever pengene fra selger. Personlig har jeg benyttet meg av dette en gang, det var via PayPal ved kjøp fra en Norsk nettbutikk. Jeg fikk aldri varen, selv om pengene var overført. Opprettet sak, og fikk pengene igjen ganske snart.

Det er likevel noen små forskjeller på de to du bør være oppmerksom på. PayPal er ikke den rimeligste løsningen, men som sagt foretrekker jeg det siden det gir meg best oversikt.

 

PayPal:

PayPal er anerkjent av de aller fleste utenlandske nettbutikkene. Det fungerer på mange måter som en bank, hvor du kan overføre penger til og fra, og får full oversikt over transaksjonene du har gjort. Handler du varer fra f.eks Ebay eller Aliexpress, er det stor sannsynlighet for at selger foretrekker at du betaler med PayPal. Spesielt på Ebay, kanskje ikke så rart siden Ebay eier Paypal.

Uansett. PayPal er etter min erfaring trygg og bruke. Du har forsikring mot svindel på $2000 mener jeg. Det holder en stund om du ikke importerer store partier.

Det negative med PayPal er at de tar et høyere vekslingsgebyr enn mange andre. Her må du selv gjøre deg opp en mening om du vil ha det oversiktlig og enkelt, fremfor å spare noen få kroner.

En positiv ting med PayPal, om du selger varer selv, er at du kan bruke dem som betalingsløsning. På samme måte som f.eks DNB sin Vipps, kan du betale til en PayPal konto ved å bruke e-post adressen til mottaker. På den måten kan du faktisk bruke PayPal som betalingsløsning i en nettbutikk.

 

Kredittkort:

Jeg vil ikke anbefale noe konkret kredittkort. Det er fordeler og bakdeler med alle kredittkort, så du får finne et som passer ditt bruk. Men de aller fleste av dem har en forsikring mot svindel inkludert. Kredittkort kan du bruke så og si overalt. Passer du på å bruke kredittkortet bare til netthandel, er det enkelt å holde oversikt over hvor mye du har betalt for hvert kjøp. Passer du på å betale regningen ved forfall, er det uproblematisk å bruke kredittkort.

Kredittkort er lett å misbruke, så du må selv vurdere om det passer for deg. Betaler du med kredittkort ved netthandel, får selger bekreftet betalingen din med en gang. Da slipper du å vente på bekreftet betaling før de pakker og sender varene. Mange nettbutikker reserverer beløpet, og trekker ikke pengene før de har sendt varen.

Forbrukerrådet anbefaler bruk av kredittkort ved netthandel.

Da dette er en side om import, må det også nevnes at ved større beløp er det vanlig å bruke bank overføring. Da gjelder det 5 sifrede beløp og opp. Her er det forskjell fra bank til bank, både med tanke på hva som skal være med av informasjon og hvor de faktisk kan betale til. Enkelte banker overfører f.eks ikke penger til Kina. Min bank bruker et mellomledd i USA når de overfører til Kina. Det kostet meg litt ekstra i tillegg til at det tok 4-7 dager før pengene var fremme.

Rådfør deg med banken din før du evt overfører penger til utlandet.

 Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar