Få betaling for varene du selger, tilby kundene å betale med kort.

Betalingsløsning. Bilde av stempel som viser Betalt.Betaling og frakt av varer solgt i nettbutikken.Kanskje det aller viktigste når du skal selge varer via nettbutikk, du må ha en effektiv ordning for betaling og frakt av varene. Her er det kanskje ikke stort rom for å utmerke seg særlig positivt i forhold til andre nettbutikker, men fallhøyden er enorm.

Få betalt for varene.Det er pengene du og nettbutikken din skal leve av. Det er viktig å få betaling for varer så raskt som mulig. En grunn er at du gjerne har regninger selv, eller du vil kanskje handle inn nye produkter. En annen god grunn, det er utrolig mange som ikke betaler for seg. Mange bestiller gjerne varer på oppkrav for så og aldri hente varen, noe som igjen gjør at du får den i retur.

Noe jeg erfarte i begynnelsen var hvor mange som ikke gjør opp for seg. Blåøyd i oppstarten valgte jeg å selge de fleste varene med faktura. I oppstartsfasen var det for dyrt for meg å koste på meg en ordning for kredittsjekk av kunder. Dette har jeg angret bittert på i ettertid! Mitt soleklare råd til deg er å IKKE selge varer på kreditt (faktura) til folk du ikke kjenner, kanskje ikke engang til de du kjenner, det er sikkert ikke hyggelig å slå en bekjent konkurs. Om du mener det er best for din bedrift å stole på kundene, og derfor velger å sende varen med faktura, ordne det sånn at du har mulighet for å kredittvurdere kunden før du sender varen. Hvis en evt betaling uteblir, send purring så fort som mulig. Ikke nøl med å ta saken til inkasso.

Jeg ser at det kan booste salget om du sender varer med faktura, men vær påpasselig. Du låner i prinsippet ut penger til folk du ikke kjenner. Jeg tror ikke kundene dine ville være så behjelpelige med å låne deg penger, selv om de forventer at du gjør det mot dem.

 

La kundene dine betale med kort, en sikker betalingsløsning.

Det er ikke alt for kostbart, og de fleste nettbutikkløsningene støtter betaling med kort. Det sikrer deg, samtidig som kunden også har sikkerheten kortselskapet gir. Men du skal tenke på deg selv, og når de betaler med kort, får du pengene umiddelbart. Pass på at du har en grei løsning for å få frakt inkludert i totalprisen, evt kan du selge med inkludert frakt til de som betaler med kort.

Sende varen til kunde.

Det bør være klart på forhånd, men det er viktig å ha en effektiv ordning for pakking og sending av ordrer. Raskest mulig frakt er å foretrekke, innenfor rimelighetens grense mtp pris selvfølgelig. Skal du få et godt omdømme, er det viktig at du leverer til avtalt tid. Frakt er en ting du må tenke på når du vurderer produktene du skal selge. Store eller tunge ting er gjerne vanskeligere å sende til litt mer "grisgrente" strøk.

Hold kundene dine oppdatert på frakt. Send fraktinformasjon så snart varen er sendt.

Selger du varer som ikke kan sendes med posten, er det lurt å få en avtale med en transportleverandør. Da kan du få gode rabatter, samtidig som du får en person/selskap å forholde deg til mtp dokumentasjon og regnskap. Prøv f.eks Bring, men hør også med andre for å finne den transport leverandøren som passer best for deg.

Oppsummering:

- Prøv å unngå å selge varer på kreditt. Velger du likevel å gjøre det bør du se på mulighet for å kredittsjekke kunden først.

- Ikke nøl med å sende forfalt faktura til inkasso. Jo tidligere du starter prosessen, jo større er sjansen for at de betaler.

- Få ordnet med mulighet for betaling med kort i nettbutikken din.

- Få en avtale med et transportselskap om varene du selger ikke kan sendes med post.

- Send varene så fort som mulig og hold kunden din oppdatert med sporingsnummer på sendingen.

- Inkasso er et nødvendig onde for deg som driver med salg!Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar