Betaling til utlandet. Tre metoder for trygg og rask handel.

Betaling til utlandet. Koffert med penger.Hvordan overføre penger til utlandet? Du har mange alternativer for å betale leverandør. Det sikreste er å bruke kredittkort, PayPal eller bankoverføring ved betaling til utlandet. Jeg skal forklare litt om fordelen med de forskjellige, men først: Ikke bruk Western Union. Har ikke hatt erfaringer med dem selv, men har lest i flere fora at de kan være forbundet med svindel. Du vil helt sikkert finne leverandører som oppgir Western Union som alternativ for betaling. Skygg unna, har de ikke andre alternativer, finn en annen leverandør.

Bankoverføring: Når det gjelder betaling til utlandet, er det dette alternativet jeg bruker desidert mest. Det virker sikkert og godt, samtidig som du har en kontakt i Norge du kan forholde deg til. Forhør deg med banken din på forhånd, det er ikke alle bankene som gir mulighet for å overføre penger til f.eks Kina. Noen banker overfører pengene til Kina via USA, det er uproblematisk, men det kommer ofte et lite ekstragebyr, sjekk med banken din hvor mye det koster.

I forbindelse med betaling til utlandet, er det viktig å få med så mye av informasjonen om leverandør som mulig, har opplevd at leverandør ikke fikk ut pengene i Kina fordi jeg hadde forkortet informasjonen om mottaker en smule. Løsningen ble at min bank måtte kontakte dem osv, noe som kostet selvsagt. Jeg kan ikke gi deg en fasit på hvordan du fyller ut skjema for overføring av penger til utlandet, det varierer litt fra bank til bank. Be banken forklare deg dette.

Det kan ta opp mot en uke før pengene er på leverandørs konto, har du mulighet for å velge ekspress overføring, ville jeg ha valgt det. Da vil pengene være fremme iløpet av en dag eller to. Å overføre penger til USA er normalt noe alle banker tilbyr. Om du ønsker å overføre pengene via bank, si til leverandør ved bestilling at du vil betale via ”bank transfer”, så oppgir han den informasjonen du trenger mtp overføringen.

 

Ved betaling til utlandet for småbeløp, er det to metoder som er best.

PayPal:

PayPal er å regne som en bank. Jeg har skrevet en del om PayPal tidligere, de gir deg en unik mulighet for enkel betaling med kort i nettbutikken din, gratis. PayPal er en sikker og god løsning for å betale for handler i alle land. Har mottaker en PayPal konto, kan du betale direkte til e-post adressen hans, ingen kontonummer.

Du kan opprette en konto og bruke PayPal som en bank. Overføre penger til og fra konto i din bank i Norge. PayPal gir deg på lik linje med de fleste kredittkort en forsikring mot svindel, i skrivende stund mener jeg den er på $2000. Les mer om denne på PayPal sin offisielle side.

Om du ikke vil opprette en konto, kan du betale med kredittkort på PayPals nettsider. Det fungerer som vanlig ved betaling på nett. Enkelt og like sikkert som banken! PayPal har også begynt å satse mer på Norge, norsk er alternativ som språk. Betaler du med PayPal, har du mulighet for å holde igjen pengene hvis selger ikke sender varene. Ved en evt tvist, kan du trekke tilbake kjøpesummen og opprette en sak mot selger.

Kredittkort:

I disse krisetider er det kanskje mange som vegrer seg for å bruke kredittkort. Det burde de ikke, har du kontroll på bruken er det et genialt betalingsmiddel ved nettkjøp, kanskje spesielt ved betaling til utlandet. Selger får pengene umiddelbart og kan sende varene, du som kunde får ikke regning fra kredittkortselskapet med en gang og kan sjekke at varen du får virkelig er det du bestilte. Betaler du regningen med en gang den kommer, slipper du alle renter. Gratis betalingsutsettelse. Har du innvendinger til varen, bruker du kredittkortselskapet sin forsikring. Jeg har skrevet litt om hvorfor handle med kredittkort på nett.

En kort oppsummering:

-        Ikke bruk Western Union ved betaling til utlandet

-        Sjekk at banken din tilbyr overføring til land som f.eks Kina

-        Sjekk om det tilkommer ekstragebyr ifm betaling til utlandet.

-        Bruk PayPal eller kredittkort ved små handler eller vareprøver. Da får leverandør pengene umiddelbart og kan sende deg varen raskt.

-        Få med all informasjon om betaler og mottaker.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar