Spar Penger ved å Handle Gaver fra Utlandet

En nisse med en julepresangDu kan spare mye penger på å handle gaver fra utlandet! Spesielt gjelder dette de tilfellene gaven koster under 350,-. Da kommer du innenfor tollgrensen, og slipper å betale moms. Er du kjapp, rekker du også julegavene i år.

En enkel forklaring på tollgrensen. All handel du gjør fra en utenlandsk nettbutikk, hvor totalbeløpet overstiger 350,-, skal du betale moms av. Med totalbeløp er det også inkludert frakt og evt forsikrings gebyr. Altså det beløpet varen(e) har kostet deg, før fortolling. Jeg har skrevet mer inngående om fortolling, hvis du er interessert. Les resten

Importere Rotting Møbler fra Kina

rotting møblerRotting møbler ble plutselig veldig populært for noen år tilbake. Det kommer vel ikke som et sjokk på noen at de aller fleste som selges i Norge, er produsert i Kina. Kvaliteten er noen ganger varierende, men du får som regel det du betaler for.

Rotting møbler er dyre i Norge. Er du på jakt etter en større sofagruppe i rotting, må du være villig til å betale en god slant penger. Spesielt om du ønsker en med litt kvalitet. Hvorfor ikke bare importere rotting møblene selv? Du kan fort få rotting møbler til halve prisen om du importerer dem direkte fra Kina. Les resten

Bruk PayPal eller Kredittkort Når Du Handler fra Utlandet

PayPal logoHva er den sikreste måten å betale for varer kjøpt i utenlandske nettbutikker? Det er kanskje ikke noe fasit på akkurat dette, det avhenger litt av beløp og hvilket land du handler fra/til. Personlig foretrekker jeg å bruke PayPal der det er mulig, dette fordi at PayPal gir meg best oversikt over transaksjoner. Er det ikke mulig å betale med PayPal, benytter jeg meg av kredittkort.

Grunnen er enkel. Det er det sikreste! I tillegg er pengene synlig på mottakers side umiddelbart og du får varene raskere. Les resten

3 Utenlandske Nettbutikker det er Verdt å Sjekke Ut.

Handle fra utenlandske nettbutikkerVi har vel alle våre favoritter når det gjelder nettbutikker. Personlig handler jeg endel fra utenlandske nettbutikker, primært for å spare penger, men utvalget er også mye større.

Det er i hovedsak 3 utenlandske nettbutikker jeg handler fra. De aller fleste har hørt om dem, men det er ikke sikkert alle er klar over hva de selger, hvor de sender fra etc. Samtidig er det kanskje noen som vegrer seg fra å handle fra nettbutikker i utlandet siden de har fått litt negativ omtale mtp svindel og kopìvarer. De 3 nettbutikkene jeg bruker kan stoles på når det gjelder din personlige informasjon, varene blir levert til avtalt tid og du får oppfølging dersom det er noe du lurer på i forbindelse med en handel.

De har alle sine sterke og svake sider, men de skal jeg forsøke å gjøre litt rede for:

Les resten

Slik Regner Du ut Moms på Importerte Varer

Moms på import. En mann fjerner 25% av en kake.Moms på import er forholdsvis enkelt! Handler du varer for 350,- eller mer, inkludert frakt, må du betale 25% i moms. En enkel og grei regel. Dette gjelder også for varer som normalt er tollbelagte. Klær er stort sett tollbelagt med 10,7%, men handler du under 350,- grensen, slipper du toll i tillegg til moms. Husk at du skal inkludere frakt i prisen du legger til grunn når du skal regne ut moms på de importerte varene. Dette er fort å overse.

Det er altså hele summen du handler for, som blir grunnlag for moms avgiften du må betale ved import. Handler du varer for 350,- eller mer, som samtidig er tollbelagte, må du også betale moms av tollgebyret. Dette gjør at en vare som koster rett over 350 kroners grensen, fort kan bli adskillig dyrere enn du kanskje hadde tenkt. Les resten

7 GRATIS Webshop Løsninger til Din Nettbutikk

Datamus som klikker på en nettbutikkDet finnes mange løsninger du kan bruke for å lage nettbutikk helt gratis, veldig mange. Jeg lister opp 7 som jeg mener gir brukervennlige og profesjonelle nettbutikker.

Alle er gratis webshop scripts, som du kan laste ned og bruke på din egen server eller webhotell. Alle har også integrert betalingsløsning for PayPal, så kundene dine har mulighet til å betale med kort. De fleste har også løsninger for å gi "rating" til produktene du selger, noe som er gunstig med tanke på Google merchant og schema markup. Les resten

Slik får du tak i Xiaomi produkter i Norge.

Xiaomi mi mix mobiltelefonDet er enkelt å få tak i de nyeste Xiaomi produktene, selv om de ikke selges via forhandlere i Norge.

Det er ikke lenge siden Tek.no fortalte at Xiaomi sin nye, kantløse mobiltelefon, settes i produksjon. Det er hevet over enhver tvil at den nye mobilen fra Xiaomi, Mi Mix, ser fantastisk ut. Personlig synes jeg de fleste produktene fra Xiaomi har et veldig tiltalende design. Når designet tilsier en pris i Apple-klassen, men ligger i en mye lavere prisklasse, er det mange av Xiaomi's produkter som bør være høyaktuelle for det norske markedet. Problemet er bare at det ikke er noen formell norsk forhandler enda. Les resten

Import regneark. Regner ut pris inn og salgspris ut fra ønsket avanse.

Regneark som regner ut pris ved import av varer.Kan du bruke regnearket mitt for import? Jeg lagde et forholdsvis enkelt regneark for en del år tilbake for å kunne se hvor mye varen måtte koste ut til forbruker om jeg skulle få ønsket avkastning. Det har hjulpet meg mange ganger, kanskje du kan få litt hjelp du også. I det minste kan du kanskje få tips til å lage ditt eget.

Det har vist seg å være ganske så nøyaktig, de gangene det har gitt litt feil svar, er det min egen feil som ikke har tatt med alle kostnader. Du legger inn kostnadene, så regner det ut innkjøpspris pr.enhet. I tillegg har du et felt hvor du setter inn ønsket avanse på produktet, så gir regnearket deg en sum du må selge varen for om du skal nå den avansen.

Den regner også ut avanse i % av en sum du setter. Les resten

Alternativ dropshipping? Kan være en god løsning i startfasen.

To personer som inngår dropshipping avtaleMange har hørt om dropshipping, men er kanskje ikke helt inneforstått med hva det betyr. Det får du ikke svar på nå, men jeg skal gi deg en liten tanke jeg har hatt en stund, droppshipping light.

Når du selger varer via dropshipping, har du normalt en avtale med leverandør om forsendelse, garanti etc. Dropshipping fungerer utmerket for varer under momsgrensen, eller varer som ikke er tollbelagt. Blir varene stoppet i tollen for moms eller toll, blir det kunden som belastes. Ser for meg at det kan bli vanskeligere å selge varene når det må tas forbehold om tillegg for toll og moms. Skjønner jeg må lage et lite notis om dropshipping om ikke lenge. Les resten

Starte enkeltpersonforetak. Den enkleste, rimeligste og vanligste selskapsformen?

Viser en forretningsmann som gjør alt selvEnkeltpersonforetak - også kalt enkeltmannsforetak, er nettopp det. Et firma der EN person sitter med hele ansvaret.

Enkeltpersonforetak er enkelt å starte. Du slipper alt det ekstra som f.eks et aksjeselskap fører med seg. De aller fleste starter som enkeltpersonforetak. Et enkeltpersonforetak oppretter du på et øyeblikk, du går bare inn på Forenklet registermelding hos brønnøysundsregistrene, og fyller ut skjema. Det tar selvfølgelig litt tid før du blir registrert og mottar org.nr, men selve jobben med registrering fra din side, er liten. Moms er likt uavhengig av selskapsform, har du planer om å komme over momsgrensen innen kort tid, bør du fylle ut registrering for merverdiregisteret samtidig som du fyller ut registremelding for ENK. Les resten