Domene og webhotell. Det du trenger for å få din egen nettside.

Domene. Mann som står ved siden av en webserver.Det er flere ting som er viktige når du velger domene og webhotell!

For å lage en egen nettbutikk, nettside, blogg osv, må man ha et domene og et webhotell. Det enkleste er å kjøpe denne tjenesten fra en domene "registrar". For deg som skal starte en nettside i Norge, er etter mitt syn ProIsp det beste valget når det kommer til domene og webhotell. De er rimelige, har suveren oppetid, god support og ikke minst du kan selv konfigurere det meste på webhotellet ditt. Få en god oversikt over hva du krever av server, så kan du enklere finne det tilbudet som passer best.

Fokuser spesielt på dette:

- God oppetid på server. Med dette menes at server/webhotellet er oppe og kjører til alle døgnets tider. Det er spesielt viktig for deg som skal tjene penger på nettsiden at brukere finner det de leter etter, ikke bare blir servert en feilmelding fordi serveren er midlertidig nede.

- Webhotell serveren bør støtte de mest brukte programmene som benyttes i moderne nettsider. Spesielt mange scripts for nettbutikker stiller krav til programmer/tjenester på server. For min del har ProIsp vist seg å være suveren i så måte. Hadde et tilfelle der en tjeneste manglet, men det fikset de for meg.

- Mulighet for selv å konfigurere tilgang til filene på serveren. Dette høres kanskje litt innviklet ut, men enkelte script krever skrivetilgang som du selv må gi tillatelse til. Det er ikke alle servere som tilbyr denne muligheten.

- Noe som blir viktigere nå om dagen er hastighet. Både med tanke på brukervennlighet og søkemotoroptimalisering, er det viktig at nettsiden lastes raskt. Her har også serveren mye å bidra med.

- De aller fleste av oss er selvfølgelig opptatt av prisen!

For ordens skyld. Domene er navnet du eier på internett, webhotell og server er i utgangspunktet det samme, det er der du lagrer filene dine som utgjør en nettside. Domenenavnet eier du, så du kan bruke det uansett hvilken tjeneste du bruker for ditt webhotell.

 

Domene og webhotell trenger ikke koste skjorta for å være bra!

Jeg har opplevd å få tilbud om domene og webhotell via samme firma som jeg hadde et nettbutikk-script gjennom, tilbudet der var på 2500,- årlig. Pluss moms!!! De var fast bestemt på at jeg måtte benytte meg av deres tilbud siden scriptet krevde spesielle tjenester på serveren. Jeg fikk samme tjenestene hos ProIsp for 120,- årlig, inkludert moms! Det jeg prøver å få frem er at det lønner seg å bruke hodet litt av og til.

ProIsp er min anbefaling for deg som skal lage nettbutikk og blogg. WordPress på ProIsp er en drøm. Jeg har ikke funnet et bedre tilbud hos andre, hverken rimeligere eller bedre. I tillegg kan du selv velge hvor serveren skal stå, et pluss om du sikter på det norske markedet.

Men det kan også være en god ide å ha en nettside hos en annen tilbyder også, da vil du så og si alltid være tilgjengelig. One.com er et rimelig og godt alternativ til f.eks firma-nettsiden. One.com er like rimelige som ProIsp, farten deres er jeg også fornøyd med. Minuset er at de er mer begrenset mtp tjenestene på server. Men for en ren informasjonsside for firma, er de mer enn gode nok. I tillegg markedsfører de seg med "ditt eget bildegalleri" eller noe sånt. Det er ikke alle servere som liker at det ligger mye bilder og filmer på nettsidene, dette fordi det fører til stor belastning under visning. Hos One.com slipper du unna med ganske mye "tunge" filer på server, så som informasjons-side er de et meget godt valg.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar