7 GRATIS Webshop Løsninger til Din Nettbutikk

Datamus som klikker på en nettbutikkDet finnes mange løsninger du kan bruke for å lage nettbutikk helt gratis, veldig mange. Jeg lister opp 7 som jeg mener gir brukervennlige og profesjonelle nettbutikker.

Alle er gratis webshop scripts, som du kan laste ned og bruke på din egen server eller webhotell. Alle har også integrert betalingsløsning for PayPal, så kundene dine har mulighet til å betale med kort. De fleste har også løsninger for å gi "rating" til produktene du selger, noe som er gunstig med tanke på Google merchant og schema markup.

 

7 Gratis Webshop Scripts!

 

Magento

Magento er kanskje den mest brukte, store selskaper som Coca Cola, Samsung og Burger King benytter seg av Magento sin webshop løsning. Med Magento har du også et Enterprice Alternativ som gir deg tilgang til avanserte tillegg, men gratis løsningen deres vil passe de aller fleste nettbutikker.

 

OsCommerce

OsCommerce oppgir selv at webshop scriptet deres driver over 280.000 nettbutikker. Personlig har jeg benyttet meg av OsCommerce for min nettbutikk, kan anbefale dem, det er brukervennlig og veldig enkelt å tilpasse. Det finnes over 7.000 tillegg du kan laste ned og bruke for å skreddersy din nettbutikk. Noen av dem koster penger, men de fleste er gratis.

 

OpenCart

Opencart er etter manges mening den beste løsningen. Den har alt det viktigste, samtidig som den ser bedre ut i manges øyne. Dette er en gratis webshop løsning som også er veldig SEO vennlig. Den er rask, responsiv (mobil vennlig) og gir deg mulighet for å velge blant 80 forskjellige fraktløsninger.

 

VirtueMart

Virtuemart er en gratis nettbutikk løsning som er designet for å fungere sammen med Joomla!. Joomla er en gratis cms løsning, på lik linje med WordPress. Dette er en unik mulighet for å bruke samme løsning for både nettside, blog og nettbutikk. Du kan til og med bruke samme layout på alle. VirtueMart og Joomla! har mange brukere, noe som gir gode muligheter for hjelp om det skulle være ting du lurer på.

 

Zeuscart

Zeuscart er designet med tanke på små og mellomstore nettbutikker. Dette gir et mer tilpasset og brukervennlig grensesnitt. Zeuscart byr på SEO vennlige url's, samtidig har du mulighet for å tilby rabatt på bulk ordre. Du har også mulighet for å kjøre kampanjer i form av rabatter eller kupongkoder. Markedsføringsmessig er Zeuscart en god løsning for mindre nettbutikker.

 

Zen Cart

Zen Cart går også for å være brukervennlig, både for deg som driver nettbutikken og for brukerne. Et stort antall tillegg gjør Zen Cart mulig å tilpasse dine preferanser. Også her får du mulighet for å tilby kundene dine rabattkoder, kampanjer og sette seg opp for mottak av nyhetsbrev.

 

WordPress

Til slutt vil jeg nevne WordPress. Det er i og for seg ikke et webshop script, men verdens mest brukte cms (content management system). WordPress driver utallige blogger og nettsider, deriblant siden du er inne på nå. WordPress gir deg mulighet for å bruke plugins, du har da mulighet for å bruke en webshop plugin for å få en nettbutikk på din wordpress side.

Bruker du wordpress for blog, firma eller en nettside, vil du på lik linje med Joomla! og Vituemart kunne integrere nettbutikk og nettside. 

Fordeler og Ulemper med Gratis Nettbutikk Løsninger.

  • De er helt gratis
  • De brukes av ekstremt mange nettbutikker, noe som gir deg som bruker god mulighet for support.
  • Støtter så og si alle servere og webhotell løsninger.
  • Brukervennlige, da de er kodet av brukere

Det negative er egentlig det positive, nettopp at det er gratis og tilpasset en stor brukergruppe. Det gjør det vanskelig for din nettbutikk å skille seg ut i mengden. Men slike webshop løsninger gir muligheter for tilpasning, så bør du kunne få en unik nettbutikk med litt innsats.

Personlig er jeg veldig stor tilhenger av gratis nettbutikk løsninger, det er mye penger å spare i starten av en nettbutikk karrière fremfor å velge en betalt webshop løsning. Bruk heller pengene på å leie ekstern hjelp til å tilpasse nettbutikken din, istedetfor å betale tusenvis hver mnd for en webshop løsning som egentlig bare er til hinder i og med at du ikke står fritt til å designe og sette opp nettbutikken selv.

Det krever selvfølgelig litt mer arbeid og tid fra din side, men så står du også fritt til å bestemme alt selv. Med dagens fokus på mobil brukervennlighet, er det en stor fordel å kunne tilpasse layouten selv.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar