Handle fra Kina. Trygt og Enkelt!

Handle fra Kina. En mann som triller en handlevogn inn i en datamaskinDette er tenkt mot deg som ønsker å handle fra Kina som privatperson. Jeg skal gjøre et forsøk på å få med det viktigste.

Er det trygt å handle fra Kina? Ja, jeg vil si det er like trygt å handle fra Kinesiske nettbutikker som fra de Norske. Med trygt tenker jeg på at du får varen som forventet, du blir ikke svindlet og personopplysningene du legger inn forblir konfidensielle. Men du kan få utfordringer om det er snakk om reklamasjon. Dette er en vel strengt tatt klar over om en har valgt å handle fra Kina. Jeg har opplevd at de sender en ny vare hvis den første var defekt ved ankomst, men det er ikke vanlig. Men det bør ikke skremme deg fra å handle derfra.

Mange forbinder Kinesiske produkter med kopivarer. Det er forsåvidt en viss sannhet i akkurat det, men søker du etter ipad på en Kinesisk nettbutikk, bør du vite at det er stor fare for at det er en kopi. Det er ikke noen fare for deg personlig, det er ikke forbudt å kjøpe kopivarer i Norge, det er forbudt å selge dem videre. Uansett vil jeg fraråde deg å kjøpe dyre merkeprodukter fra Kina, du får nok utfordring ved evt garanti. 

Hvordan Handle fra Kina?

handle fra KinaDet er flere måter å handle fra Kina på. Gjør et søk på Google etter "china wholesale", så får du opp en rekke butikker i Kina. Wholesale betyr enkelt at de selger varer fra flere leverandører. Du får opp et hav av aktuelle butikker. Personlig har jeg erfaring med DhGate og Chinavision. Brukte dem ikke mye da det var litt ymse kvalitet på produktene, ihvertfall på de varene jeg fikk. Nå skal det sies til deres forsvar at det nok er 3-4 år siden jeg handlet der, det er mulig de har byttet noen leverandører.

Personlig bruker jeg Ali Express eller Ebay når jeg skal handle fra Kina. Aliexpress har fri frakt! Samtidig kan du på begge se tilbakemelding fra andre kunder, det bruker jeg som referanse før jeg kjøper, noe jeg også vektlegger i norske butikker.

Så til toll og moms. Som tidligere nevnt på importogsalg, er det få varer som er tollbelagte når du handler fra Kina. Det er stort sett bare klær som er belagt med toll, av det som er aktuelt for hvermannsen. Moms betaler du for alle handler fra 350,- og oppover. Husk at det blir beregnet moms på hele kjøpesummen, inkludert frakt. Jeg har laget en Importkalkulator du kan prøve for å få en formening om hva det vil koste.

 

Å Betale med Kredittkort er Faktisk en God Ide!

Hvordan betale når man skal handle fra Kina? Bruk kredittkort eller PayPal! Begge gir deg forsikring mot svindel. PayPal er enkel og gir deg en god oversikt, men de har et høyere vekslingsgebyr enn ved kredittkort. Det betyr at det blir litt dyrere. Har du kredittkort, bør du bruke det i til all netthandel, også fra norske nettbutikker.

Frakt av varer fra Kina kan ta litt tid, spesielt hvis du har kjøpt varen fraktfritt fra Aliexpress. Det kan gjerne ta 2-4 uker. Men det kommer frem. Spør du meg er det verdt å vente litt på en vare som sendes uten ekstra kostnad helt fra Kina. Større varer som må sendes med båt, vil ta rundt 4-5 uker fra Kina til Norge.

Er det store, tunge varer du skal handle fra Kina, sendes de med båt. Da er det viktig at du ber om fraktpris helt hjem til deg, i det minste til havna du planlegger å hente varen i. Dette for å få en god pekepinn på hva totalprisen blir. Det vil komme tillegg i forbindelse med distribusjon på havna. Det bør du høre med den aktuelle havna om på forhånd. Har du kjennskap til et firma som importerer varer fra Kina, kan du høre med dem om du kan sende varen med deres neste forsendelse. Da kan du nok få det rimeligere.

Hvorfor handle fra Kina? Det er vel såpass enkelt som at det er mye rimeligere enn å handle her hjemme. Spesielt for småvarer. Når du i i tillegg kan få det sendt hjem uten kostnader til frakt, er det veldig lukrativt.

Skal du handle fra Kina, håper jeg at du fikk litt informasjon på ImportogSalg.com. Det er helt sikkert ting jeg har glemt å nevne, isåfall må du gjerne kontakte meg om du har noe mer du lurer på.

Lykke til!Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.