Handle fra utlandet. Spar penger med utenlandsk netthandel.

Handle fra utlandet. Mann med handlevogn.Mange varer er adskillig rimeligere utenfor Norge, du kan spare mye på å handle fra utlandet. Jeg kan ikke fortelle deg hvor du skal handle, det kommer alt an på hvilket produkt du er på jakt etter. TV og Data er det etter min erfaring ingenting å hente på, mindre ting og gadgets kan du få mye rimeligere utenfor Norge.

Det er selvfølgelig ikke helt smertefritt, det hadde vært for enkelt. Når du handler fra utlandet må du betale moms på alle handler over 350,-, denne grensen gjelder inkludert frakt. Kommer varen på 351,- må du momse av hele beløpet. Dette gjør at det ofte er mest lønnsomt å bestille dyrere ting, eller prøve å holde seg under 350,- grensen. Må varene momses får du også en liten ekstraregning på fortollingen, så det baller fort på seg. Men du må huske på at du ikke skal betale mva for det landet du handler fra, handler du fra en utenlandsk nettbutikk hvor mva er inkludert i prisen, ber du dem trekke det fra når du handler. Du skal ikke betale dobbelt. Mange nettbutikker trekker det fra automatisk, for de som ikke gjør det kan du sende dem en forespørsel.

Du kan motta gaver til en verdi av 1000,- uten å måtte betale moms. Det er kjent at flere kjøper varer i utenlandske butikker og får dem til å sende varen(e) som gave. Det er et valg du selv må ta, blir du avslørt går vinningen opp i spinningen. Det er kjedelig å se at varen blir dyrere om du fortoller den korrekt, men velger du å handle fra utlandet, må du være forberedt på det.

Når det gjelder garanti på produkter kjøpt i utlandet, så skal det ikke ha så mye å bety dersom varen også forhandles i Norge. Du kan måtte regne med å betale for frakt frem til verksted, det dekker ikke en norsk forhandler. Kjøper du en merkevare, skal det mye til at de nekter deg å reparere den på garantien i Norge, selv om du har kjøpt den i utlandet.

Toll er egentlig ikke et tema idag, de fleste varene det blir aktuelt for menigmann å kjøpe på nett er tollfrie. Det eneste som må nevnes er klær, det er en tollavgift på de aller fleste klær og tekstiler, tollsatsen er på 10,7%. Holder du deg under 350,- grensen, slipper du selvfølgelig den også.

 

Handle fra utlandet? Betal med kredittkort!

Jeg vil anbefale deg å få tak i et kredittkort for å betale med når du handler på nett, også i Norge. Det har lenge vært fokus på folk som har dårlig erfaring med kredittkort, men det betyr ikke at du skal la være å bruke det. Du er mye bedre beskyttet om du bruker det, fremfor ditt eget Visa-kort. Les litt om fordelene med kredittkort.

Å finne frem til produktene du søker i utlandet gjør du ved et søk på Google. Andre nettsteder du kan sjekke ut: Ebay, har avdeling i de fleste land og tilbyr stort sett alt. Er du interessert i gadgets og andre småting, har jeg selv god erfaring med AliExpress. Når du skal handle fra utlandet er det mange ganger frakten som er den fordyrende delen, sjekk den totale prisen, så du ikke får noen overraskelser i tollen.

Mange kvier seg for å handle fra utlandet, de er kanskje litt usikre mtp regler osv. Det er det ingen grunn til å være! Bare pass på at du ikke betaler moms når du handler, så passer myndighetene på at du betaler den moms du evt blir skyldig her i landet. Alt går av seg selv, nettbutikkene i utlandet er stort sett vel så seriøse som de norske. Et lite tips gjelder uansett, ved all netthandel, vær litt kritisk. Det kan være en grunn til at enkelte butikker selger varene mye rimeligere enn andre. Har du en mistanke om at det er for godt til å være sant, kan det være lurt å søke opp butikken på Google, farer de med tull er det garantert noen som har nevnt det digitalt.

Oppsummert:

- Det er ikke risikofylt å handle fra utlandet

- Husk at du ikke skal betale mva i det landet du handler fra.

- Du må betale moms for alle handler med totalpris over 350,-. Gaver kan mottas til verdi av 1000,- uten momsplikt.

- Bruk kredittkort når du handler på nett.

- Google gjerne nettbutikken først for å se om det står noe negativt om dem.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar