Spar Penger ved å Handle Gaver fra Utlandet

En nisse med en julepresangDu kan spare mye penger på å handle gaver fra utlandet! Spesielt gjelder dette de tilfellene gaven koster under 350,-. Da kommer du innenfor tollgrensen, og slipper å betale moms. Er du kjapp, rekker du også julegavene i år.

En enkel forklaring på tollgrensen. All handel du gjør fra en utenlandsk nettbutikk, hvor totalbeløpet overstiger 350,-, skal du betale moms av. Med totalbeløp er det også inkludert frakt og evt forsikrings gebyr. Altså det beløpet varen(e) har kostet deg, før fortolling. Jeg har skrevet mer inngående om fortolling, hvis du er interessert.

 

Blir dyrt om du overstiger tollgrensen.

Tollgrensen er som sagt 350,-. Overstiger du den, må du betale 25% moms av hele beløpet. I tillegg kommer et fortollingsgebyr, som gjerne ligger på 120,- eller der omkring. Gebyret avhenger av hvem som foretar fortollingen.

På ImportogSalg.com finner du en importkalkulator du gjerne må bruke for å se hva varen koster. Det er lett å se hvor mye dyrere en vare blir om du overstiger tollgrensen.

Det er ikke mange varer som er avgiftsbelagte, men klær og matvarer må du som regel betale toll for. Men her gjelder også tollgrensen. Hold deg under 350,-, så er du innenfor. Toll.no har oversikten over hvilke varer som er tollbelagte.

 

Hvordan bestille flere varer når du handler gaver fra utlandet?

Denne er litt utfordrende. Det er totalsummen som er utgangspunkt for hva du evt må betale i toll og moms. En vare til 200,-, som normalt er avgiftsfri, må du momse inn om du bestiller 2, siden totalbeløpet blir 400,-.

Trikset er derfor å bestille en vare om gangen. Det sier seg vel selv egentlig. Men du kan også bestille flere varer av gangen, men opplyse selger om at du ønsker å ha dem sendt separat. Dette går som regel veldig fint, de har erfaring med dette.

 

Fordelen med å handle gavene fra utenlandske nettbutikker.

Det er rimeligere, kort og godt. Hvis jeg kan ta meg den frihet å anbefale et produkt som kan passe som gave til de aller fleste, må det være en TrustFire lommelykt. Handler du en fra Aliexpress.com, får du et kvalitetsprodukt til en lav pris. De fleste av dem kommer godt under tollgrensen.

TrustFire lommelyktene er utrolig gode. God kvalitet og lyser enormt godt. Eneste du må være obs på er at de muligens bruker andre typer batteri enn de vi er vant til fra nærbutikken. Kjøp et ekstra sett med batteri og en lader, så har du et fantastisk sett med lommelykt.

Denne gaven kan fint gis til ungkarer og besteforeldre også, de som "har alt" fra før.

 

Du rekker fortsatt julegavene

Årsaken til dette innlegget er juletid. Jeg satt nettopp og lurte på hva jeg kunne handle av julegaver. Nå skal det sies at å handle gaver fra utlandet er en god idé uansett anledning.

Det gjelder så lenge du holder deg under 350,-, kommer du over det beløpet, må du regne godt på det for å se om det lønner seg. Kommer du til en nettbutikk som oppgir priser i f.eks $, kan du bruke valutakalkulatoren for å regne ut pris.

Jeg vil anbefale Aliexpress.com eller Ebay.com om du skal handle gaver fra utlandet. Det er kjente og respekterte nettbutikker, samtidig som de oppgir fraktkostnadene så du har full kontroll på pris. Det finnes flere selvfølgelig, du velger den som passer deg best.

For et år siden skrev jeg et innlegg om MiBand2 aktivitetsarmbåndet. Jeg refererte til det som den perfekte julegaven, det er det fortsatt. Eller som en ren gave i andre sammenhenger.

Helt til slutt. Betal med kredittkort. Da har du forsikring på produktet, samtidig som du normalt får produktet hjem før du får regningen fra kredittkort selskapet.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar