Import regneark. Regner ut pris inn og salgspris ut fra ønsket avanse.

Regneark som regner ut pris ved import av varer.Kan du bruke regnearket mitt for import? Jeg lagde et forholdsvis enkelt regneark for en del år tilbake for å kunne se hvor mye varen måtte koste ut til forbruker om jeg skulle få ønsket avkastning. Det har hjulpet meg mange ganger, kanskje du kan få litt hjelp du også. I det minste kan du kanskje få tips til å lage ditt eget.

Det har vist seg å være ganske så nøyaktig, de gangene det har gitt litt feil svar, er det min egen feil som ikke har tatt med alle kostnader. Du legger inn kostnadene, så regner det ut innkjøpspris pr.enhet. I tillegg har du et felt hvor du setter inn ønsket avanse på produktet, så gir regnearket deg en sum du må selge varen for om du skal nå den avansen.

Den regner også ut avanse i % av en sum du setter.

 

Hvordan bruker du regnearket for import?

Jeg brukte det til å regne på forventet utsalgspris før jeg bestilte varer. Det ga ikke helt riktig utregning, siden jeg ikke hadde kontroll på alle kostnader i forbindelse med toll og levering i Norge, men det ga en veldig god pekepinn (jeg hadde sånn tålig peiling på prisene her hjemme).

Her kan du laste ned regneark for import. Du kan endre verdien i alle felt med rød tekst/tall. De andre er låst. Jeg har lagt til kommentarer til de fleste av feltene i regnearket, bare hold musepekeren over, så får du oppgitt hva som skal stå i feltet.

Det som er verdt å merke seg er at i enkelte felt skal du sette inn verdien i $. Dette fordi de fleste handler fra utlandet foregår i $. Det er et eget felt hvor du setter inn valutakurs for handelen, her blir det som regel litt feil, da valutakursene endres hele tiden, men det blir 99,9% riktig. Bruk gjerne valutakalkulatoren på importogsalg til å sjekke valutakursen. Det er bare de feltene om er merket med $ at du skal oppgi sum i $.

Du kan selvfølgelig bruke regnearket selv om du handler i annen valuta enn dollar, du setter bare den valutakursen i "kurs v/handel" istedenfor dollar. Har du bare prisene i Norske kroner, setter du valutaverdien til 1.

Før du stusser på det. Jeg kan ikke huske hvorfor jeg lagde et felt for avanse som heter Eks.mva, men du kan endre avansen på det til det du ønsker og bruke den som referanse til noe annet.

Håper du kan dra nytte av dette regnearket. Jo mer korrekte verdier du setter inn i regnearket, jo mer korrekt blir svaret du får, sånn er det bare. Jeg tar ikke ansvar for eventuell feilregning, kalkulatoren virker så lenge verdiene er satt rett.

Har du ikke office pakken til å åpne xcel filer, anbefaler jeg deg å bruke Google docs. Strengt tatt bør du bruke Google docs til det aller meste, alltid tilgjengelig og kompatibelt med stort sett alt.

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du kan bruke det.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar