Innlegg som omhandler Import

Spar Penger ved å Handle Gaver fra Utlandet

En nisse med en julepresangDu kan spare mye penger på å handle gaver fra utlandet! Spesielt gjelder dette de tilfellene gaven koster under 350,-. Da kommer du innenfor tollgrensen, og slipper å betale moms. Er du kjapp, rekker du også julegavene i år.

En enkel forklaring på tollgrensen. All handel du gjør fra en utenlandsk nettbutikk, hvor totalbeløpet overstiger 350,-, skal du betale moms av. Med totalbeløp er det også inkludert frakt og evt forsikrings gebyr. Altså det beløpet varen(e) har kostet deg, før fortolling. Jeg har skrevet mer inngående om fortolling, hvis du er interessert. Les resten

Importere Rotting Møbler fra Kina

rotting møblerRotting møbler ble plutselig veldig populært for noen år tilbake. Det kommer vel ikke som et sjokk på noen at de aller fleste som selges i Norge, er produsert i Kina. Kvaliteten er noen ganger varierende, men du får som regel det du betaler for.

Rotting møbler er dyre i Norge. Er du på jakt etter en større sofagruppe i rotting, må du være villig til å betale en god slant penger. Spesielt om du ønsker en med litt kvalitet. Hvorfor ikke bare importere rotting møblene selv? Du kan fort få rotting møbler til halve prisen om du importerer dem direkte fra Kina. Les resten

Slik Regner Du ut Moms på Importerte Varer

Moms på import. En mann fjerner 25% av en kake.Moms på import er forholdsvis enkelt! Handler du varer for 350,- eller mer, inkludert frakt, må du betale 25% i moms. En enkel og grei regel. Dette gjelder også for varer som normalt er tollbelagte. Klær er stort sett tollbelagt med 10,7%, men handler du under 350,- grensen, slipper du toll i tillegg til moms. Husk at du skal inkludere frakt i prisen du legger til grunn når du skal regne ut moms på de importerte varene. Dette er fort å overse.

Det er altså hele summen du handler for, som blir grunnlag for moms avgiften du må betale ved import. Handler du varer for 350,- eller mer, som samtidig er tollbelagte, må du også betale moms av tollgebyret. Dette gjør at en vare som koster rett over 350 kroners grensen, fort kan bli adskillig dyrere enn du kanskje hadde tenkt. Les resten

Import regneark. Regner ut pris inn og salgspris ut fra ønsket avanse.

Regneark som regner ut pris ved import av varer.Kan du bruke regnearket mitt for import? Jeg lagde et forholdsvis enkelt regneark for en del år tilbake for å kunne se hvor mye varen måtte koste ut til forbruker om jeg skulle få ønsket avkastning. Det har hjulpet meg mange ganger, kanskje du kan få litt hjelp du også. I det minste kan du kanskje få tips til å lage ditt eget.

Det har vist seg å være ganske så nøyaktig, de gangene det har gitt litt feil svar, er det min egen feil som ikke har tatt med alle kostnader. Du legger inn kostnadene, så regner det ut innkjøpspris pr.enhet. I tillegg har du et felt hvor du setter inn ønsket avanse på produktet, så gir regnearket deg en sum du må selge varen for om du skal nå den avansen.

Den regner også ut avanse i % av en sum du setter. Les resten

Tollvesenet har egne valutakurser

Valutakurser. Bilde av en som holder en Euro.Visste du at tollvesenet fastsetter valutakursen hver onsdag?

Tollvesenet setter valutakurs hver onsdag, basert på Norges banks gjeldende valutakurs. valutakursen som settes, varer frem til neste onsdag. Det er denne kursen dine varer blir regnet mot ved import. Så selv om du tror du er innenfor 350,- grensen, kan det være at valutakursen hos Tollvesenet er høyere enn den du finner i en oppdatert valutakalkulator.

Normalt ligger en ikke helt oppe og vaker i området rundt 350,-.  Det ville gitt en for stor ekstraregning om det skulle vise seg at en oppsving i valutakurs for den aktuelle valuta du har handlet varen i, plutselig skyter i været. Om USD skulle stige noen øre, kan det kanskje ha betydning for de som handler stort, men de betaler allerede toll og moms, for deg som handler mindre vil det nok ikke ha så stor betydning. Les resten

Frakt av importerte varer, send dem med fly eller skip.

Kontainere. Frakt av varer ved import.Frakt av importerte varer. Det er i hovedsak to måter å frakte varer fra utlandet på. Flyfrakt og containerfrakt. Jeg skal prøve å få med det viktigste rundt de to fraktmetodene, men prisene kan jeg ikke oppgi. Ikke fordi jeg ikke vil, men de varierer fra dag til dag. Vær også klar over at det kan komme utgifter i Norge også, det gjelder spesielt når du frakter med båt. Du har havneleie, omlastning av varene dine, fortolling, frakt osv. Sjekk med havna eller det fraktselskapet du bruker, hva som evt kommer som tillegg til den prisen du har fått fra leverandør.

Frakt med skip:

Frakt av varer med container-skip lønner seg oftest hvis du har store, tunge varer, eller bestiller inn store partier. Jeg har opplevd at frakt av en 20fot container fra Kina kostet ca 4000,- til nærmeste havn i Norge. Da lønner det seg fort. En 40fot container koster rundt det dobbelte, men du sparer på fortollingsgebyr, frakt og andre gebyrer. Å frakte en container fra Kina til Norge tar rundt 35-40 dager, så du bør planlegge lagerbeholdningen i god tid om du satser på containerfrakt. Det tar selvfølgelig like lang tid om du bare frakter noen varer. Du trenger ikke fylle opp containeren før du sender den, om du vil kan du sende en container med en liten tyggis i, selv om det vil bli en forholdsvis dyr tyggis til slutt. Noen forhandlere krever at du bestiller et gitt kvantum, det er der begrensningen vanligvis ligger. Om du bestiller noen få varer, fraktet med skip, blir de samlet med andre varer bestilt fra andre importører i en container, så sorteres det i Norge før utkjøring. Jeg brukte Schenker til frakt av containere, de tok også fortollingen. Les resten

Betaling til utlandet. Tre metoder for trygg og rask handel.

Betaling til utlandet. Koffert med penger.Hvordan overføre penger til utlandet? Du har mange alternativer for å betale leverandør. Det sikreste er å bruke kredittkort, PayPal eller bankoverføring ved betaling til utlandet. Jeg skal forklare litt om fordelen med de forskjellige, men først: Ikke bruk Western Union. Har ikke hatt erfaringer med dem selv, men har lest i flere fora at de kan være forbundet med svindel. Du vil helt sikkert finne leverandører som oppgir Western Union som alternativ for betaling. Skygg unna, har de ikke andre alternativer, finn en annen leverandør.

Bankoverføring: Når det gjelder betaling til utlandet, er det dette alternativet jeg bruker desidert mest. Det virker sikkert og godt, samtidig som du har en kontakt i Norge du kan forholde deg til. Forhør deg med banken din på forhånd, det er ikke alle bankene som gir mulighet for å overføre penger til f.eks Kina. Noen banker overfører pengene til Kina via USA, det er uproblematisk, men det kommer ofte et lite ekstragebyr, sjekk med banken din hvor mye det koster. Les resten

Toll og moms på importerte varer. Det er ingen fordel i å rapportere for lite.

Toll og moms. Mann som holder en vektskål.Det er de færreste varene som er tollbelagte. Det meste av klær er tollbelagt med 10,7%, men sko f.eks er det ikke toll på. Så utgangspunktet ditt kan godt være at det ikke er toll på importerte varer, utenom klær. Dette er som sagt ikke helt rett, men det stemmer i 99% av tilfellene. Jeg skal se om jeg finner tid til å lage et innlegg med litt mer detaljert informasjon om hva som er tollbelagt, men jeg må sjekke litt selv, det er en stund siden jeg importerte noe. Vil du lete selv, finner du det på toll.no.

Tollfrie varer gjelder ved handel fra land hvor Norge har en frihandelsavtale, eller land innenfor eu og eøs. Land som Kina og USA har vi avtale med, så det skal mye til at du importerer varer fra et land uten avtale. Selve fortollingen kan du godt ta selv, du må ha klar original faktura og pakkseddel før du skal fortolle varene, det er de papirene som brukes til å bestemme hvor mye du evt må betale. Et lite fortollingsgebyr får du uansett, et lite et. Les resten

Import fra Kina, litt om hvordan du gjør det.

Import fra Kina. Bilde av kontainerskip.Å importere fra Kina er egentlig ikke så mye mer komplisert enn å importere fra f.eks England. Men det er likevel noen småting det kan være greit å vite om.

For det første så er det liten sjans for at du finner "merkevarer" som ikke er kopier, på www.toll.no finner du en liste over hvilke varer som sjekkes ut ekstra nøye ved innførelse. Se over den lista om du vurderer å importere merkevarer fra Kina, står navnet der vil jeg anbefale deg å vurdere ett annet merke. Et lite tips, du kan abbonere på nyhetsbrevet til Tollvesenet, så får du jevnlig e-post med de merkene som sjekkes nøye.

En metode for Kinaimport: Du finner en vare du kan tenke deg å importere, let gjerne etter produkter på alibaba.com eller made-in-china.com. Det finnes flere slike "kataloger" hvor flere produsenter viser frem produktene sine. De færreste oppgir pris, det vil selvfølgelig også variere etter hvor stor ordre du skal bestille. Du sender en forespørsel "inquery" til forhandleren for den varen du ønsker, fortell litt om deg/firma og hvilke varer du er interessert i osv. Be selvfølgelig også om pris. Det er viktig å opptre høflig når du kommuniserer med dem, de er mye mer opptatt av korrekt språk enn vi er. Avslutt gjerne med "best regards". Ja, alt går normalt på engelsk, Du får oppgitt pris i dollar.

Les resten

Velg riktig produkt, du skal tross alt tjene penger på videresalg!

Velg riktig produkt. Mann med puslespill.Tjen mer penger med riktige produkt! Jeg tror de fleste går på noen "blemmer" i starten. Mange produkt virker lovende ved første øyekast, mens de senere viser seg å bli vanskelige å omsette. Personlig har jeg lært en del på "den harde måten", kjenner også til andre importører som har gamblet på feil produkt.

Du må selvfølgelig ha en formening om hvor stor avkastning du skal ha på produktet før du importerer, vi går ut fra at du har de fleste simple ting under kontroll. Men ikke se deg blind på prosent-fortjeneste. 200% er en god fortjeneste, men om fortjenesten i kroner og øre er 59,- skal du selge mange produkt før det blir verdt det. Selger du ett produkt med 1500,- i fortjeneste, må du selge 15 stk for å oppnå samme avkastning med 100,- i fortjeneste pr.produkt. Hvis du regner tiden du bruker på å pakking, sending, oppfølging osv, blir det ikke rare timelønnen. Det er sikkert større marked for produkter under 250,- sett i forhold til produkt til 2500,-, men om du ikke selger store kvanta i samme ordre, blir det lite timelønn. Det er bedre å selge ett produkt i måneden med 10000,- i fortjeneste, enn 100 med 100,- i fortjeneste. Les resten