Importere fra Kina? En Stepliste til Kinaimport.

Import fra Kina. Mann med Kinaimport telefon.Skal du prøve deg på KinaImport? Jeg skal forsøke å gi deg en komplett innføring i hvordan du skal gå frem.

Denne siden er tiltenkt deg som skal importere varer for videresalg. Jeg har skrevet om Privat Import fra Kina for dere som planlegger å bruke tingene selv.

Det enkleste er selvsagt at du har en viss formening om hva slags produkt du skal kjøpe. Du bør vite hva slags kategori/type vare du er på jakt etter. Grunnen til dette, det finnes et hav av produkter og det blir en utfordring å finne det rette produktet om du søker på et litt for generelt ord. Ha derfor en formening om hva du skal importere før du går videre.

 

Kinaimport er Noe Alle Kan Få Til.

Et viktig tips om du har tenkt på import for videresalg i nettbutikk eller annet, vær sikker på at du kan få omsatt produktet. Alt kan selges, men du skal gjerne ha fortjeneste på det også. Størrelse og tyngde på esken er veldig viktig å ta i betraktning, da dette påvirker fraktprisen for hver enhet, både på import fra Kina og levering til kundene dine her hjemme. Det er totalprisen som til syvende og sist avgjør fortjenesten din.La oss for enkelhets skyld ta som eksempel at du skal importere lommelykter fra Kina. Du får mange gode lommelykter der, til meget gode priser. Samtidig er de såpass lette at du kan sende dem med fly, derfor tar vi dem med i denne importguiden, så vi får dekket begge fraktalternativene.

Du går inn på Made in China, eller en liknende side, finnes mange, og søker etter lommelykt eller et spesifikt merke lommelykt om du har det klart. Du vil få opp en haug av produsenter for det du søkte etter. Noen er dyrere enn andre, andre virker mer seriøse osv, det er det samme som norske forhandlere. Hvem du skal velge kan jeg ikke si deg, du må stole litt på magefølelsen, men et godt tips er å google forhandleren for å se om de har mye negativ omtale på nett.

 

Kinaimport Passer Godt for Natteranglere.

Når du har bestemt deg for hvem du vil bruke, sender du dem en inquery, forespørsel på norsk. Du vil se at noen oppgir pris på nettsiden sin, men den vil uansett variere litt hver gang og du må sende inquery uansett. Du skriver kort om hvem du er, hvor fra og hvilket produkt du er interessert i. Det er en god regel å alltid avslutte med "best regards", opptre høflig når du kommuniserer med forhandlere i Kina. Be også om "best price", så slipper du å prute. Så lenge du ikke vet antallet du ønsker å importere, er det ikke vits å diskutere frakt på dette tidspunktet, men be om å få oppgitt "minimum quantity" så du vet hva du må bestille som minimum.

kinesisk statuePå hverdager får du som regel svar i løpet av natten eller neste morgen, husk at det er tidsforskjell mellom Norge og Kina. Svaret du får vil inneholde pris og hvor mange du må handle av gangen. Samt litt mer utfyllende informasjon om produktet dersom du ba om dette. Nå er det viktig at du setter deg ned og vurderer om dette kan lønne seg å importere.

Kinaimport kan virke veldig kurant om man bare baserer seg på prisene fra forhandler, men husk at det kommer en del i tillegg. For min del hadde jeg som hovedregel at jeg ganget prisen fra forhandler med 3, dette var det jeg minimum måtte kreve for å kunne gå med profitt. En veldig grov utregning selvsagt, men det ga en god og rask pekepinn på pris. Virker det akseptabelt, bør du be om å få tilsendt en "sample". Dette er viktig så du kan se over produktet før du bestiller større kvanta. Når du har blitt enig om en prøve, be dem oppgi pris på frakt helt hjem til deg, det er det enkleste.

Jeg har laget et innlegg om hjelpemidler for import. Der finner du et ecxel ark jeg brukte for å regne ut avanse og innkjøpspris. Du er hjertelig velkommen til å laste det ned og se om du kan bruke det.

 

Det er Normalt å Betale Over to Omganger!

Når dere er enige om pris og frakt, vil du få en faktura (invoice). Denne vil inneholde det du trenger å vite av informasjon for å overføre penger til Kina. Et tips er å spørre om det er mulighet for å betale via PayPal, da går overføringen raskt og enkelt. Ikke bruk Western Union! Hvis ikke PayPal er et alternativ for kontakten din, velger du overføring via bank.

Vær obs på at det ikke er alle banker som tilbyr overføring av penger til Kina, men det finner du ut sammen med banken din. Det er litt utfordrende første gangen, og de forskjellige bankene har alle sin egen måte å føre det på, så jeg kan dessverre ikke gi deg en forklaring på hva du skal gjøre. Be om hjelp i banken, de er der for å yte service, selv om noen av dem tilsynelatende har glemt det.

Det er normalt å betale hele beløpet når det er snakk om småbeløp. Blir det større volum, deler gjerne forhandler opp prisen i 30/70. Det betyr at du betaler 30% ved inngåelse av avtalen, og de resterende 70 når varene er sendt fra Kina. Det er først når siste betaling er mottatt at du får tilsendt de papirene du trenger for å få varene gjennom tollen. Det er lurt å betale kjapt, det tar tid både med pengeoverføring til Kina og å sende papirene. Det siste du ønsker er forsinkelse i tollen på grunn av manglende papirer.

Ved kinaimport er det enklest å sende små lette varer med fly. I dette tilfellet, vil varen du bestilte som prøve, sannsynligvis komme frem i løpet av en uke. Kan ta lenger tid om tollvesenet er trege. Pakk ut varen og gjør deg opp en mening om kvalitet og om du kan selge den i nettbutikken din med god samvittighet.

Uansett hva konklusjonen blir, tar du kontakt med forhandler i Kina igjen. Enten for å forklare høflig at du er usikker på om dette er rette tidspunkt å ta inn flere slike produkt, eller for å fortelle dem at du er godt fornøyd med produktet og ønsker å bestille mer. Ønsker du å bestille flere, har du allerede opprettet kontakt med forhandler, så du tar det bare direkte med dem på mail.


 

Utgiftene til Frakt, Kan gi Store Utslag på Kostprisen på Hvert Produkt.

Frakt på Kinaimport. Dette er litt vanskelig, prisen endrer seg hele tiden. Skal du bestiller små mengder og transporten går med fly, får du det som regel billigst ved å velge et av tilbudene forhandleren kommer med. Da blir alt gjort for deg og du sparer tid. Tid er penger. Selger du derimot mye, kan 100 eksemplarer fort veie en del, noe som gjør flyfrakt ulønnsomt. Da er det båtfrakt som gjelder. Her bør du kanskje vurdere å bestille inn litt ekstra produkter, det tar 35+ dager å sende med båt fra Kina, så det er greit å ha noe å gå på. Samtidig blir det rimeligere frakt pr.enhet om du bestiller større kvanta.

Ved båtfrakt fra Kina, vil jeg anbefale deg å høre med selskaper i Norge om frakt og levering. Du kan få gode avtaler om du bestiller mye og det er behagelig å ha en norsk kontakt å forholde seg til. Personlig anbefaler jeg Schenker.

frakt fra kinaKinaimport i store kvanta blir sendt i containere med båt. Bestiller du en full container, må du tenke på at du skal ha ut varene. Det koster ekstra om du skal få sendt hjem containeren med en bil som har kran og kan sette containeren ned på bakken så du kan tømme den. Normalt har du en time på deg på å tømme containeren, bruker du mer koster det ekstra. Må du ha truck? Tenk over alt, så slipper du forsinkelser og ekstrautgifter.

Bestiller du få, men tunge varer, må de også sende med båt. Da er det normalt å sende dem i en "felles" container sammen med andre importører. Dette er i og for seg ikke noe negativt, det kan være du må vente litt på at den skal fylles opp før sending. Det er også sannsynlig at det tar litt ekstra tid i havna for å distribuere varene til de forskjellige importørene. Den kan altså ta litt tid og koster litt, men det er ingenting å være bekymret for.

 

Toll og Moms må Være Ordnet før du Får ut Varene

Før du kan få ut varene fra havna, må du ha betalt avgiftene for toll og moms. Denne regningen får du enten fra tollvesenet eller normalt fra det transportselskapet du bruker. Det enkleste er å søke tollvesenet om tollkreditt, da går det kjapt. Tollkreditt får du som regel uten problem, det er ikke så mye som trengs, 50000,- holder til å fortolle varer for det 4-dobbelte. Det er også mye enklere å holde orden på regnskapet på den måten.

Tror jeg har fått med det viktigste når det gjelder Kinaimport. Vil anbefale deg å lage deg noen regler du følger, spesielt med tanke på fortjeneste. Prøv deg litt i det små først, så får du en føling med hvordan kinaimport fungerer.

Jeg har skrevet et innlegg om kinaimport tidligere, men dette håper jeg er mer utfyllende og gir deg en bedre forståelse av hva du skal gjøre for å importere fra Kina. Lykke til.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.