Kjøp varene rimelig fra Aliexpress.com!

Aliexpress. Mann med full handlevogn.Jeg har handlet mye fra Aliexpress.com. Har ingen dårlige erfaringer med de handlene jeg har gjort. Varene kommer greit frem, fraktfritt. Det at Aliexpress sender varer til Norge fraktfritt, er en smule utrolig, men jeg mener vi bør benytte oss av mulighetene det gir.

Som privatperson kan du som kjent handle varer fra utenlandske nettbutikker for opp til 350,- uten å betale moms. Prisene du får oppgitt på Aliexpress, er inkludert frakt, så det er enkelt å forholde seg til. Handler du som firma, er det en veldig grei mulighet å teste en vare før du evt kjøper inn større kvanta. Skal du videreselge en vare du har importert, er det viktig at du selv kan gå god for kvaliteten på varen. Kjøper du varen fra Ali Express, kan du sjekke den godt før du evt selger den videre.

En lite tips til deg som handler privat, kjøp noen ekstra enheter og selg de på finn.no. Du kan fort spare inn produktet du kjøper, ved å selge med litt fortjeneste på finn.

 

Er det trygt å handle fra AliExpress?

Ja. Jeg har som sagt bare gode erfaringer med Aliexpress. Det finnes stort sett bare positive tilbakemeldinger på norske nettsider/blogger. Forbrukerrådet har heller ingen innvendinger mot Aliexpress.com. De negative omtalene som måtte være å finne, er mer rettet mot lang leveringstid. Personlig mener jeg det er akseptabelt å vente 4 uker på å få et produkt sendt fra Kina, spesielt med tanke på at det er fraktfritt. Til deg som synes det blir lenge å vente, tilbyr Aliexpress raskere frakt, men da mot betaling.

Som i alle nettbutikker, hjemme og utenlands, bør du være litt kritisk til kvalitet. Det er som regel sammenheng mellom pris og kvalitet. De produktene jeg har kjøpt, har ligget på rundt 250-300,-, har ikke fått noe annet enn det jeg forventet. Den ene lommelykten jeg kjøpte til 230,-, ble jeg rett og slett imponert over kvaliteten på. Kjøper du en usb-pinne til 2,-, bør du ikke forvente allverdens.

Bruk kredittkort når du betaler. Dette er ikke for å få deg med på luksusfellen, men det er trygt å betale med kredittkort på Aliexpress, samtidig som du er forsikret og kan sjekke ut varen før du betaler regningen. Jeg har skrevet tidligere hvorfor du bør bruke kredittkort når du handler fra utlandet.

Gå inn på AliExpress.com og sjekk utvalget selv. Du finner det meste, både nyttig og unyttig. Husk å holde deg under 350,- om du vil unngå moms. Ta vare på kvittering, det kan være greit å ha i bakhånd om det skulle vise seg at tollvesenet opererer med andre tall enn du har. (Om det ikke er til din fordel selvsagt).

Jeg kan trygt anbefale Aliexpress.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

11

 1. Kim sier:

  Bra skrevet, har selv gode erfaringer med AliExpress. Kjøper en god del småting der kun for moro skyld.

 2. Anne Beate sier:

  Jeg har handlet på Aliexspress og alibaba fra en og samme levrandør. Det jeg kan tenke meg er at på aliexpress sine sider er frakten inkludert i prisen, for jeg betalte 39 dollar for ett produkt på aliexspress som var med fri frakt, tok kontakt med selger og spurte om mer av samme produkt og lik mengde. Dette ble da 37 doller inkludert frakt. Han sa det var billigere for meg å ta det via alibaba. så siden summen er så lik, regner jeg med at på aliexpress ligger nok frakten i prisen, ihvertfall på noen varer..

  • Tommy sier:

   Det har nok også litt med at du bestilte flere varer av samme produkt. Uansett er $2 en lav pris for sending fra Kina.

   Aliexpress kan sammenlignes med en nettbutikk hvor leverandører legger ut varer for salg, noe i retning av finn.no. Ser for meg at det legges til et lite gebyr for administrasjon av annonsene og pakking/sending av en enkelt vare. Alibaba er en oversikt over forhandlerne, beregnet for kjøp av større kvanta.

 3. Amalie sier:

  Hvor lang tid cia tar det før de er i Norge?

  • Tommy sier:

   Det varierer. Min erfaring er at det som regel tar rundt 2 uker, men har forstått at man kan måtte vente helt opp mot 30 dager.

 4. Kay sier:

  Gjelder 350,- grensen kun for privatpersoner eller kan man som firma også handle for denne summen?

  • Tommy sier:

   Ja. Det gjelder også for firma. Skal du selge varen videre, må du fortsatt selge med moms om du er momspliktig.

 5. Mehmet Akdeniz sier:

  Hei,keg har kjøpt en herre jakke.
  Ca.300,-kr betalt for 3 måneder siden,men har ikke fått varer.

  • Tommy sier:

   Hei
   Dette kan jeg ikke hjelpe med. Har du forsøkt å sende dem en mail?

 6. Rudi sier:

  Viss jeg bestiller i en bestilling fem varer som koster godt over 350kr, blir den da automatisk delt i fem så en får fem enkeltpakker?

  • Tommy sier:

   Nei, ikke nødvendigvis. Noen gjør det, men det beste er å be dem om det rett etter bestilling.

Legg igjen en kommentar