Låne penger til eget firma. Det er en viktig ting å huske på!

Låne penger til eget firma.Driver du firma, er det stor sannsynlighet for at du på et eller annet tidspunkt ønsker å låne penger. Driver du et as, er det ingen problemer å låne penger til eget firma. Altså at du som privatperson låner ut penger til firma. Det er faktisk en veldig god løsning. Du har som regel behov for en større startkapital enn de 30000,- som er krav til ved oppstart av et as, det er da en fordel om du låner resten av deg selv.

Fordelene med et privat lån til eget firma, du kan få tilbake pengene uten å skatte av dem. Det jeg mener, når du har nådd første mål og kan begynne å betale utbytte fra firmaet ditt, må du skatte av dette utbyttet. Det er for tiden 25% skatt på utbytte, men dette er foreslått redusert. Uansett er det veldig kjedelige penger å måtte ut med, spesielt om du tenker på at det i utgangspunktet er penger du selv har satt inn i firma, som allerede er skattet av da du tjente dem. Her finner du litt offentlig informasjon om utbytteskatt. Men det er da ekstremt viktig at du har papirene i orden.

 

Bank eller privat, papirene må være på plass.

Skal du låne penger til eget firma, du skrive en låneavtale. Låneavtalen må inneholde sum, rente, tilbakebetaling, kort sagt det som er normalt at en låneavtale inneholder. Jeg vil ikke anbefale deg å kreve renter, det blir bare ekstra papirarbeid for deg, da du må skatte av inntektene. Det er som regel ingen problem å låne penger til eget firma, uten å kreve renter. Pass på å skille mellom privat og firma når det gjelder forbruk.

Ønsker du å kreve renter på privat lån til firma, er det forsåvidt ganske enkelt mtp papirarbeid. Firma fører det på utgiftsposten og du som privatperson fører det opp som inntekt. I skrivende stund er det 25% skatt på renteinntekter, så det er i og for seg en gunstig lav skatt. Kan du unnvære de pengene fra firma, kan det være et alternativ til lønn. Fordelen er at du normalt betaler mindre skatt på renteinntekter enn du gjør på lønn.

Velger du å låne penger til eget firma, er de tross alt ikke tapt, du har dem fortsatt i firmaet ditt. Forvalter du dem godt, er det stor sjanse for at du får god avkastning på dem i tillegg.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

2

 1. Job Morales sier:

  Hei!
  Hvor kan jeg finne et mal til et låneavtale som jeg kan laste ned gratis?
  Jeg har lånt litt kapital til mitt eget firma og trenger å skrive en låneavtale.
  Kan jeg gjøre dette selv?

  • Tommy sier:

   Du kan fint skrive en låneavtale selv. Kan ikke gi deg noen referanser mtp hvor du kan finne en mal til låneavtale, men du kan fint forfatte en selv så lenge den inneholder de riktige tingene.

   Låneavtalen skal inneholde det samme som en normal låneavtale du har med banken din. Dato, hvem, informasjon om betaling osv..

   Har du et AS, må lånet godkjennes av styret.

Legg igjen en kommentar