Lage blogg. En unik mulighet til å nå ut til potensielle kunder.

Hva har du igjen for å lage blogg for firma?

Lage blogg. Bilde av mann som skriver på bloggen sin.Den viktigste arenaen for firmaet ditt er som regel internett, også for lokale entreprenører er det viktig å være synlige på nett. Selv om du har nettbutikk og nettside med informasjon om firma, bør du også lage blogg. En blogg gir firma en unik mulighet for å kommunisere med kunder og interesserte. Du kan blogge om forskjellige produkter, nyheter osv. Leserne kan komme med kommentarer og spørsmål, svar utfyllende på spørsmålene, så får du også ut den informasjonen du har glemt. I tillegg er en blogg en mulighet for å markedsføre produktet sitt

En blogg er på en måte en mellomting mellom en nettside og sosiale medier. Andre blogger kan linke til din og vise dine innlegg på sine blogger. I tillegg kan de som er interessert i produktene du selger, holde seg oppdaterte og kontakte deg på en uformell måte. Som jeg sa i forrige avsnitt er det ikke sikkert at du har fått med all informasjon om produktene dine, spørsmål i kommentarfeltet i en blogg blir synlig for alle, da får du ut informasjonen leserne er interessert i.

I nettbutikken og firmasiden bør du ha en mer proff og ordnet fremtoning. Ved å lage blogg, kan du tillate deg litt mer utskeielser, du trenger ikke være så formell. De fleste setter pris på seriøs informasjon i en nettbutikk, men mange av oss setter også pris på litt mer "løs" informasjon.

 

Skal du lage blogg? Husk at du skal blogge for deg selv og firma, ikke andre!

Bloggen din bør du ha registrert på et eget domene, i det minste som et underdomene på nettbutikken eller firmanettsiden. Jeg vil ikke anbefale deg å registrere en firma blogg på blogspot eller blogger. Det er enkelt og kostnadsfritt, men du bør være interessert i å markedsføre firma, ikke en bloggtjeneste. Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal bruke av løsninger, det finnes alt for mange jeg ikke har prøvd til å kunne uttale meg om akkurat det, men jeg vil gjerne komme med mine erfaringer.

ProIsp synes jeg er gode på webhotell. Det er rimelig, 10,-/mnd, og de har en god oppetid. I tillegg får du tilgang til mange ekstratjenester og mulighet for tilleggsfunksjoner på bloggen din. Denne nettsiden er hostet via ProIsp. Du finner en egen guide til hvordan du skal installere blogg, f.eks WordPress, på nettstedet ditt. Det er bare å følge den slavisk.

Når det kommer til selve blogg programmet er jeg veldig glad i WordPress. Det finnes mange ferdige tema tilgjengelig på nett, norsk ordliste og "plugins" som gir deg mulighet til å tilpasse nettsiden etter dine behov. Best av alt, den er gratis! Er under stadig utvikling og alle kan utvikle "plugins" for å tilpasse nettstedet til sine ønsker, på samme måte som "apps" til telefon.

Oppsummering:

- Internett er din viktigste kommunikasjonskanal. Å lage en blogg gir deg en unik mulighet for å kommunisere med dine kunder.

- Du kan ha en litt mer "løs" tone på bloggen.

- En blogg er en ypperlig plass for nettverksbygging.

- Bruk ProIsp som webhotell til bloggen.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar