For å selge varene lager du en nettbutikk!

Nettbutikk. DIgital handlevognHvorfor ikke lage nettbutikk og selge varene du har importert.

Det er forholdsvis enkelt å lage en nettbutikk. Du kan til og med lage nettbutikk gratis. Det avhenger selvsagt av hvor mye arbeid du er interessert i å gjøre selv.

Du bør designe nettbutikken etter kundene dine. Jeg kunne sagt at du skulle lagd den etter produktene du selger, men det er kundene du selger til som skal lokkes til å bruke og handle i nettbutikken din, så ha kundene i tankene når du lager layout. 

Det er Enkelte Ting du Bør ha Med Når du Skal Lage Nettbutikk.

Pass på at prisen kundene dine får oppgitt, er den faktiske prisen de må betale. Personlig handler jeg ikke fra nettbutikker som ikke oppgir pris inkludert mva. Noen vil kanskje si det er en smule barnslig, men jeg tenker at det er enklere for en nettbutikk å legge til mva på alle varene, enn at jeg skal sitte og plusse på 25%. Dette gjelder for salg til norske kunder, selger du til utlandet skal du kanskje selge uten moms.

Informasjon om hvem som driver nettbutikken bør være lett tilgjengelig. Du bør ha en “om oss” side som informerer om hvem dere er, hvor dere hører til, samt kontaktinfo. Har du et firma, bør du opplyse kundene om organisasjonsnummer. Det er de færreste som bruker det til noe, men det gir en følelse av profesjonalitet.

Informer om 14 dagers returrett. Varer du selger via nettbutikk i Norge, skal ha 14 dagers returrett. Varene skal selvsagt leveres tilbake i skikkelig stand, men det må forventes at en vare kan prøves før kunden evt sender den i retur. Har du varer det ikke er returrett på, må du opplyse om det. Det er typiske varer som undertøy, batteri etc. Bruk et standard returrett skjema og send det til kunden sammen med kvittering for kjøp.

Dersom kunden ikke blir opplyst om returrett ved kjøp, kan de kreve returrett i 3mnd. Jeg hadde det som tillegg på faktura/kvitteringen jeg sendte ut, da var jeg sikker på at de var informert.

Har du varer i nettbutikken din, som kan forventes å måtte ha service eller vedlikehold? Du bør ha en ordning dersom det kommer kunder med varer som er defekte, du er underlagt kjøpsloven og må gi garanti uansett. Om de så må sende varen tilbake til deg for reparasjon, informer dem om det i nettbutikken.

 

Velg en Betalingsløsning Kundene Dine Stoler på.

betale med kredittkortNår du selger varer via en nettbutikk, vil du selvsagt at kundene skal betale for varene de kjøper. Det som er best for kundene dine, er faktisk best for deg. Lag mulighet for at kunder kan betale for varene de kjøper med kort, de aller fleste har kort og er komfortable med å bruke det ved netthandel. Det kan være slike løsninger koster litt, men har du litt omsetning, er det verdt pengene.

Prøv å unngå faktura. Får du en ordning med f.eks Klarna, er det en god løsning, men ikke send varene og forvent at kundene dine betaler via faktura. Det går bra i de fleste tilfellene, men det er skikkelig surt de gangene du ikke ser noe til pengene.

Betaling via bank er et godt alternativ til faktura, da får du pengene før du sender varen.

Det er dessverre mange som ikke gjør opp for seg.


Lag en Oversiktlig og Brukervennlig Nettbutikk

De aller fleste av oss er forholdsvis utålmodige når vi surfer på nettet. Sørg for å ha informasjon om produktene lett tilgjengelig for kundene dine. Bruk gjerne bilder og et lite utdrag av produktinformasjonen på en “hovedside”, for så å sende kundene dine til produktsiden for den fulle informasjonen via en link i f.eks bildet. Pris bør være en del av opplysningen.

Brukervennlighet i en nettbutikk, går ut på at kundene dine finner produktene de er interessert i, samtidig som de enkelt kan finne relaterte produkter/tilbehør. Gi dem mulighet til å finne relevant informasjon ved å f.eks vise tilbehør under produktinformasjonen.

Det ble sagt en gang for en tid tilbake at man aldri skulle klikke mer enn 3 ganger for å komme frem til produktsiden. Aldri er kanskje å ta hardt i, men jo enklere navigering, jo flere salg. Bruk “breadcrumbs”, da har kundene mulighet for å enkelt navigere tilbake til tidligere sider eller produktoversikt. Det er en god idè å inkludere en “tilbake til toppen” link i bunn av siden, vi er late av natur, sånn er det bare.

 

Navnet på Nettbutikken Skjemmer Ingen Andre enn Deg.

Navn på nettbutikken er viktig. Hvis mulig bør du forsøke å komme frem til et som kan relateres til de produktene du tilbyr. Tenk også på at kundene dine skal snakke godt om alle de utrolige produktene de fant, hvis de i tillegg husker nettadressen til nettbutikken, kan det være du får mersalg.

Navn på nettbutikk og nettadressen bør være lik. Det sier seg selv, men det er faktisk ikke alltid at dette er tilfelle. Skulle det ha seg sånn at det er vanskelig å bytte, bør du uansett få tak i domenet til navnet på nettbutikken, så kan du redirecte kundene dine til opprinnelig url.

Du er avhengig av kunder for å tjene penger! Markedsføring av nettbutikken er viktig. Sjekk over innlegg relatert til nettbutikk, der finner du litt mer informasjon om markedsføring og annet jeg ikke fikk plass til her. Sjekk også ut viktigheten av SEO for nettbutikker.

Det er fortsatt mye som kan sies om det å lage nettbutikk, du finner en egen blogg kategori med innlegg om nettbutikk. Se om det kanskje finnes noe av verdi der også.

Ellers vil jeg anbefale deg å kikke på de mest populære nettbutikkene. Det er en grunn til at de er så populære, de er ikke billigst. Det går på brukeropplevelse. Få litt inspirasjon fra dem, design nettbutikken etter kunder og produkt, samt litt personlig touch, så tror jeg du skal være godt igang.

Lykke til!Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.