Hvordan markedsfører du nettbutikken din?

Hvordan finner kundene dine din nettbutikk?Markedsføre nettbutikk. Bilde av mann med Facebook like button Allerede i begynnerfasen bør du vurdere markedsføring av nettbutikken og produktene du selger. Godt rykte tar tid å bygge opp. Den viktigste markedsføring gjør du selv ved å behandle kundene dine bra og sørge for en oppdatert og oversiktlig nettbutikk. Jungeltelegrafens tid er langt fra over.

Annonsering på nett er et must for enhver nettbutikk. Det finnes et hav av muligheter for annonsering i alle slags fora, til all slags pris. Nå vet jeg ikke om du har en rik onkel med bunnløs pengesekk, men om du ikke har, kan AdWords fra Google være et godt tips. Der styrer du selv hvor mye hver annonse skal koste og hvor mye du er villig til å betale hver måned/dag. Det kan være en god start. Velger du f.eks ProIsp som leverandør av webserver, får du en startbonus du kan bruke på AdWords. Med alle bloggene som spretter opp for tiden, er kanskje AdWords det beste alternativet uansett.

Sosiale medier som f.eks Facebook er også en viktig arena. Det kan være mer kostbart enn AdWords å ha reklame der fast, men bruk det nettverket du har av venner og la de markedsføre deg. Det er uhyre viktig for ethvert firma å ha en aktiv Facebook profil. Vær aktiv du også og gi kundene dine enkel mulighet for å "like" butikken din. Gratis og verdifull markedsføring.

Jeg mener du bør ha 3 nettsider. En for nettbutikken, en for firma og en egen firma blogg. Jeg har skrevet litt om domene og webhotell i bloggen. Nettsiden for firma skal bare være en ren opplysnings side med kontakt info og litt attåt. Blogg og nettbutikk sier seg selv.

 

Bruk andres nettverk for å få kunder til nettbutikken.

Når du blir klar for litt mer avansert markedsføring, kan du kanskje kontakte litt mer besøkte blogger og nettsider og spørre om de er villige til å skrive en omtale om et produkt e.l. Du må naturligvis gi fra deg en gratis vare, men med en god omtale er det mer enn verdt det. Hvis du i tillegg får omtalen på en nettside som omhandler tema relatert til produktet ditt, har du skutt gullfuglen. Da vet du at produktet er relevant for de som leser det som står skrevet.

Små ting som firmainformasjon og nettadresse på esker, brev, faktura, bilen m.m. Et salg ekstra gjør som regel opp for de små ekstrakostnadene. Samtidig så virker du mer seriøs.

Markedsføring er en jobb som aldri slutter, det er alltid forbedringspotensiale. En annen viktig detalj er nettsidene dine. Det er viktig at de er tilgjengelige for evt søk på Google og andre søkemotorer. Jeg skal skrive en liten notis om det i bloggen litt senere.

Oppsummering:

- Bruk AdWords til markedsføring. Du bestemmer selv kostnaden.

- Vær flittig på nett. Ha oppdatert informasjon på nettbutikken og bruk nettverket ditt på sosiale medier.

- Ha mer enn en nettside og vær aktiv i alle.

- Bruk ProIsp som server til nettbutikken, god oppetid.

- Det er alltid forbedringspotensiale.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar