Innlegg som omhandler Nettbutikk

7 GRATIS Webshop Løsninger til Din Nettbutikk

Datamus som klikker på en nettbutikkDet finnes mange løsninger du kan bruke for å lage nettbutikk helt gratis, veldig mange. Jeg lister opp 7 som jeg mener gir brukervennlige og profesjonelle nettbutikker.

Alle er gratis webshop scripts, som du kan laste ned og bruke på din egen server eller webhotell. Alle har også integrert betalingsløsning for PayPal, så kundene dine har mulighet til å betale med kort. De fleste har også løsninger for å gi "rating" til produktene du selger, noe som er gunstig med tanke på Google merchant og schema markup. Les resten

Alternativ dropshipping? Kan være en god løsning i startfasen.

To personer som inngår dropshipping avtaleMange har hørt om dropshipping, men er kanskje ikke helt inneforstått med hva det betyr. Det får du ikke svar på nå, men jeg skal gi deg en liten tanke jeg har hatt en stund, droppshipping light.

Når du selger varer via dropshipping, har du normalt en avtale med leverandør om forsendelse, garanti etc. Dropshipping fungerer utmerket for varer under momsgrensen, eller varer som ikke er tollbelagt. Blir varene stoppet i tollen for moms eller toll, blir det kunden som belastes. Ser for meg at det kan bli vanskeligere å selge varene når det må tas forbehold om tillegg for toll og moms. Skjønner jeg må lage et lite notis om dropshipping om ikke lenge. Les resten

Hvordan markedsfører du nettbutikken din?

Hvordan finner kundene dine din nettbutikk?Markedsføre nettbutikk. Bilde av mann med Facebook like button Allerede i begynnerfasen bør du vurdere markedsføring av nettbutikken og produktene du selger. Godt rykte tar tid å bygge opp. Den viktigste markedsføring gjør du selv ved å behandle kundene dine bra og sørge for en oppdatert og oversiktlig nettbutikk. Jungeltelegrafens tid er langt fra over.

Annonsering på nett er et must for enhver nettbutikk. Det finnes et hav av muligheter for annonsering i alle slags fora, til all slags pris. Nå vet jeg ikke om du har en rik onkel med bunnløs pengesekk, men om du ikke har, kan AdWords fra Google være et godt tips. Der styrer du selv hvor mye hver annonse skal koste og hvor mye du er villig til å betale hver måned/dag. Det kan være en god start. Velger du f.eks ProIsp som leverandør av webserver, får du en startbonus du kan bruke på AdWords. Med alle bloggene som spretter opp for tiden, er kanskje AdWords det beste alternativet uansett. Les resten

Det er viktig å markedsføre bedriften!

Markedsføring. Mann med mikrofon.Reklamér for bedriften din, bruk Internett aktivt.

Internett er den viktigste markedsførings kanalen for et firma. Flere og flere bruker Internett daglig, og det er mange som gjør undersøkelser på nettet før de bestemmer seg for hvilken produktleverandør de skal bruke. Finner de ikke din nettside, mister du garantert mange potensielle kunder. Jeg vil anbefale deg å opprette 2 nettsider til firmaet ditt, i tillegg til evt nettbutikk:

Firma nettside.

Denne bør være enkel og inneholde nødvendig informasjon om firma. Trenger ikke være mer enn 3-4 sider. Bør inneholde informasjon om firma, når det ble startet, hva dere driver med, organisasjonsnummer (viktig), selskapsform og adresse. Føler du deg fotogen kan det mange ganger være en fordel å legge ut et bilde av eier og ansatte. Legg gjerne ut bilder av lager, kontor etc. Du bør også ha informasjon om hvordan de kan komme i kontakt med dere. Firma siden din bruker du til en mer profesjonell markedsføring. Les resten

Få betaling for varene du selger, tilby kundene å betale med kort.

Betalingsløsning. Bilde av stempel som viser Betalt.Betaling og frakt av varer solgt i nettbutikken.Kanskje det aller viktigste når du skal selge varer via nettbutikk, du må ha en effektiv ordning for betaling og frakt av varene. Her er det kanskje ikke stort rom for å utmerke seg særlig positivt i forhold til andre nettbutikker, men fallhøyden er enorm.

Få betalt for varene.Det er pengene du og nettbutikken din skal leve av. Det er viktig å få betaling for varer så raskt som mulig. En grunn er at du gjerne har regninger selv, eller du vil kanskje handle inn nye produkter. En annen god grunn, det er utrolig mange som ikke betaler for seg. Mange bestiller gjerne varer på oppkrav for så og aldri hente varen, noe som igjen gjør at du får den i retur. Les resten

Starte nettbutikk? Det er enkelt å lage nettbutikk selv.

Lage nettbutikk. Bilde av online handlevogn

Hvordan starte nettbutikk?
Har du navnet klart? Navnet på en nettbutikk blir ofte undervurdert, men det er navnet som er merkevaren din, det du skal markedsføre. Har du vært litt i forkant, har du kanskje startet et firma som har et navn du kan bruke, hvis ikke må du finne et som matcher produktene dine. Husk også at det er en fordel om navnet på butikken er kort, fengende og lett og huske. Den viktigste formen for reklame er fortsatt jungeltelegrafen. Det er mye enklere for kundene dine å anbefale nettbutikken din vider, dersom de husker navnet på den. Det er selvsagt også en god ide å ha nettadresse lik navnet.

Når du skal starte en nettbutikk, må du ha et webshop script. Litt vanskelig å forklare med få ord hva det er, men det er kodingen som driver nettbutikken din. Det er her det begynner å bli litt utfordringer, eller mange valg om du vil. Jeg kan ikke gi deg et bestemt svar på hvilket webshop script du skal gå for, det avhenger egentlig av produktene du skal selge i nettbutikken.

Du kan lage nettbutikk helt gratis. Det finnes mange gratis webshop scripts du kan bruke for å starte nettbutikk. Om noen av dem passer for din butikk, er en annen sak. Men først må nettbutikken din få en plass på nettet. Hvis du ikke har vært borte i det tidligere, jeg har skrevet tidligere om domene og webshop. Det er spesielt her det er litt viktig å ha planlagt litt i forkant, det er en stor fordel at domenet har samme navn som nettbutikken.

Les resten

Frakt av importerte varer, send dem med fly eller skip.

Kontainere. Frakt av varer ved import.Frakt av importerte varer. Det er i hovedsak to måter å frakte varer fra utlandet på. Flyfrakt og containerfrakt. Jeg skal prøve å få med det viktigste rundt de to fraktmetodene, men prisene kan jeg ikke oppgi. Ikke fordi jeg ikke vil, men de varierer fra dag til dag. Vær også klar over at det kan komme utgifter i Norge også, det gjelder spesielt når du frakter med båt. Du har havneleie, omlastning av varene dine, fortolling, frakt osv. Sjekk med havna eller det fraktselskapet du bruker, hva som evt kommer som tillegg til den prisen du har fått fra leverandør.

Frakt med skip:

Frakt av varer med container-skip lønner seg oftest hvis du har store, tunge varer, eller bestiller inn store partier. Jeg har opplevd at frakt av en 20fot container fra Kina kostet ca 4000,- til nærmeste havn i Norge. Da lønner det seg fort. En 40fot container koster rundt det dobbelte, men du sparer på fortollingsgebyr, frakt og andre gebyrer. Å frakte en container fra Kina til Norge tar rundt 35-40 dager, så du bør planlegge lagerbeholdningen i god tid om du satser på containerfrakt. Det tar selvfølgelig like lang tid om du bare frakter noen varer. Du trenger ikke fylle opp containeren før du sender den, om du vil kan du sende en container med en liten tyggis i, selv om det vil bli en forholdsvis dyr tyggis til slutt. Noen forhandlere krever at du bestiller et gitt kvantum, det er der begrensningen vanligvis ligger. Om du bestiller noen få varer, fraktet med skip, blir de samlet med andre varer bestilt fra andre importører i en container, så sorteres det i Norge før utkjøring. Jeg brukte Schenker til frakt av containere, de tok også fortollingen. Les resten

Toll og moms på importerte varer. Det er ingen fordel i å rapportere for lite.

Toll og moms. Mann som holder en vektskål.Det er de færreste varene som er tollbelagte. Det meste av klær er tollbelagt med 10,7%, men sko f.eks er det ikke toll på. Så utgangspunktet ditt kan godt være at det ikke er toll på importerte varer, utenom klær. Dette er som sagt ikke helt rett, men det stemmer i 99% av tilfellene. Jeg skal se om jeg finner tid til å lage et innlegg med litt mer detaljert informasjon om hva som er tollbelagt, men jeg må sjekke litt selv, det er en stund siden jeg importerte noe. Vil du lete selv, finner du det på toll.no.

Tollfrie varer gjelder ved handel fra land hvor Norge har en frihandelsavtale, eller land innenfor eu og eøs. Land som Kina og USA har vi avtale med, så det skal mye til at du importerer varer fra et land uten avtale. Selve fortollingen kan du godt ta selv, du må ha klar original faktura og pakkseddel før du skal fortolle varene, det er de papirene som brukes til å bestemme hvor mye du evt må betale. Et lite fortollingsgebyr får du uansett, et lite et. Les resten

SEO. søkemotoroptimalisering av nettsiden din, gir flere kunder.

SEO - Search Engine Optimization, er et begrep for tiltak du kan gjøre for å få nettsiden din mer synlig i søkemotorer.

SEO. Søkemotoroptimalisering vist på et diagram.Bruker du seo riktig, bør nettsiden din bli mer synlig hos søkemotorer, noe som bør gi deg flere kunder. Men det er også mulig å gjøre for mye ut av det, som igjen kan skade nettsiden din i forhold til rangering. Seo har endret seg mye de siste årene, mye som følge av at søkemotorene har blitt flinkere til å sortere ut hva en nettside egentlig handler om. For et tiår tilbake kunne du komme øverst i Google sin liste hvis du hadde en side med bare ett ord, bare at ordet sto listet mange nok ganger. Gjør du dette idag, blir du ikke vist i det hele tatt. Bilder ble også mye brukt for å jukse seg til høy rangering. Bruk seo fornuftig, kan du få noen rask gevinst nå, vil det kunne straffe deg senere.

Det er utrolig mange faktorer som utgjør en nettsides rangering i søkemotorene, det er ingen bortsett fra søkemotorene selv som vet hva som er absolutt best seo, men det er noen gode teorier der ute.

Les resten

Velg riktig produkt, du skal tross alt tjene penger på videresalg!

Velg riktig produkt. Mann med puslespill.Tjen mer penger med riktige produkt! Jeg tror de fleste går på noen "blemmer" i starten. Mange produkt virker lovende ved første øyekast, mens de senere viser seg å bli vanskelige å omsette. Personlig har jeg lært en del på "den harde måten", kjenner også til andre importører som har gamblet på feil produkt.

Du må selvfølgelig ha en formening om hvor stor avkastning du skal ha på produktet før du importerer, vi går ut fra at du har de fleste simple ting under kontroll. Men ikke se deg blind på prosent-fortjeneste. 200% er en god fortjeneste, men om fortjenesten i kroner og øre er 59,- skal du selge mange produkt før det blir verdt det. Selger du ett produkt med 1500,- i fortjeneste, må du selge 15 stk for å oppnå samme avkastning med 100,- i fortjeneste pr.produkt. Hvis du regner tiden du bruker på å pakking, sending, oppfølging osv, blir det ikke rare timelønnen. Det er sikkert større marked for produkter under 250,- sett i forhold til produkt til 2500,-, men om du ikke selger store kvanta i samme ordre, blir det lite timelønn. Det er bedre å selge ett produkt i måneden med 10000,- i fortjeneste, enn 100 med 100,- i fortjeneste. Les resten