Innlegg som omhandler Privat import

Spar Penger ved å Handle Gaver fra Utlandet

En nisse med en julepresangDu kan spare mye penger på å handle gaver fra utlandet! Spesielt gjelder dette de tilfellene gaven koster under 350,-. Da kommer du innenfor tollgrensen, og slipper å betale moms. Er du kjapp, rekker du også julegavene i år.

En enkel forklaring på tollgrensen. All handel du gjør fra en utenlandsk nettbutikk, hvor totalbeløpet overstiger 350,-, skal du betale moms av. Med totalbeløp er det også inkludert frakt og evt forsikrings gebyr. Altså det beløpet varen(e) har kostet deg, før fortolling. Jeg har skrevet mer inngående om fortolling, hvis du er interessert. Les resten

Importere Rotting Møbler fra Kina

rotting møblerRotting møbler ble plutselig veldig populært for noen år tilbake. Det kommer vel ikke som et sjokk på noen at de aller fleste som selges i Norge, er produsert i Kina. Kvaliteten er noen ganger varierende, men du får som regel det du betaler for.

Rotting møbler er dyre i Norge. Er du på jakt etter en større sofagruppe i rotting, må du være villig til å betale en god slant penger. Spesielt om du ønsker en med litt kvalitet. Hvorfor ikke bare importere rotting møblene selv? Du kan fort få rotting møbler til halve prisen om du importerer dem direkte fra Kina. Les resten

Bruk PayPal eller Kredittkort Når Du Handler fra Utlandet

PayPal logoHva er den sikreste måten å betale for varer kjøpt i utenlandske nettbutikker? Det er kanskje ikke noe fasit på akkurat dette, det avhenger litt av beløp og hvilket land du handler fra/til. Personlig foretrekker jeg å bruke PayPal der det er mulig, dette fordi at PayPal gir meg best oversikt over transaksjoner. Er det ikke mulig å betale med PayPal, benytter jeg meg av kredittkort.

Grunnen er enkel. Det er det sikreste! I tillegg er pengene synlig på mottakers side umiddelbart og du får varene raskere. Les resten

3 Utenlandske Nettbutikker det er Verdt å Sjekke Ut.

Handle fra utenlandske nettbutikkerVi har vel alle våre favoritter når det gjelder nettbutikker. Personlig handler jeg endel fra utenlandske nettbutikker, primært for å spare penger, men utvalget er også mye større.

Det er i hovedsak 3 utenlandske nettbutikker jeg handler fra. De aller fleste har hørt om dem, men det er ikke sikkert alle er klar over hva de selger, hvor de sender fra etc. Samtidig er det kanskje noen som vegrer seg fra å handle fra nettbutikker i utlandet siden de har fått litt negativ omtale mtp svindel og kopìvarer. De 3 nettbutikkene jeg bruker kan stoles på når det gjelder din personlige informasjon, varene blir levert til avtalt tid og du får oppfølging dersom det er noe du lurer på i forbindelse med en handel.

De har alle sine sterke og svake sider, men de skal jeg forsøke å gjøre litt rede for:

Les resten

Slik Regner Du ut Moms på Importerte Varer

Moms på import. En mann fjerner 25% av en kake.Moms på import er forholdsvis enkelt! Handler du varer for 350,- eller mer, inkludert frakt, må du betale 25% i moms. En enkel og grei regel. Dette gjelder også for varer som normalt er tollbelagte. Klær er stort sett tollbelagt med 10,7%, men handler du under 350,- grensen, slipper du toll i tillegg til moms. Husk at du skal inkludere frakt i prisen du legger til grunn når du skal regne ut moms på de importerte varene. Dette er fort å overse.

Det er altså hele summen du handler for, som blir grunnlag for moms avgiften du må betale ved import. Handler du varer for 350,- eller mer, som samtidig er tollbelagte, må du også betale moms av tollgebyret. Dette gjør at en vare som koster rett over 350 kroners grensen, fort kan bli adskillig dyrere enn du kanskje hadde tenkt. Les resten

Slik får du tak i Xiaomi produkter i Norge.

Xiaomi mi mix mobiltelefonDet er enkelt å få tak i de nyeste Xiaomi produktene, selv om de ikke selges via forhandlere i Norge.

Det er ikke lenge siden Tek.no fortalte at Xiaomi sin nye, kantløse mobiltelefon, settes i produksjon. Det er hevet over enhver tvil at den nye mobilen fra Xiaomi, Mi Mix, ser fantastisk ut. Personlig synes jeg de fleste produktene fra Xiaomi har et veldig tiltalende design. Når designet tilsier en pris i Apple-klassen, men ligger i en mye lavere prisklasse, er det mange av Xiaomi's produkter som bør være høyaktuelle for det norske markedet. Problemet er bare at det ikke er noen formell norsk forhandler enda. Les resten

Tollvesenet har egne valutakurser

Valutakurser. Bilde av en som holder en Euro.Visste du at tollvesenet fastsetter valutakursen hver onsdag?

Tollvesenet setter valutakurs hver onsdag, basert på Norges banks gjeldende valutakurs. valutakursen som settes, varer frem til neste onsdag. Det er denne kursen dine varer blir regnet mot ved import. Så selv om du tror du er innenfor 350,- grensen, kan det være at valutakursen hos Tollvesenet er høyere enn den du finner i en oppdatert valutakalkulator.

Normalt ligger en ikke helt oppe og vaker i området rundt 350,-.  Det ville gitt en for stor ekstraregning om det skulle vise seg at en oppsving i valutakurs for den aktuelle valuta du har handlet varen i, plutselig skyter i været. Om USD skulle stige noen øre, kan det kanskje ha betydning for de som handler stort, men de betaler allerede toll og moms, for deg som handler mindre vil det nok ikke ha så stor betydning. Les resten

Kjøp varene rimelig fra Aliexpress.com!

Aliexpress. Mann med full handlevogn.Jeg har handlet mye fra Aliexpress.com. Har ingen dårlige erfaringer med de handlene jeg har gjort. Varene kommer greit frem, fraktfritt. Det at Aliexpress sender varer til Norge fraktfritt, er en smule utrolig, men jeg mener vi bør benytte oss av mulighetene det gir.

Som privatperson kan du som kjent handle varer fra utenlandske nettbutikker for opp til 350,- uten å betale moms. Prisene du får oppgitt på Aliexpress, er inkludert frakt, så det er enkelt å forholde seg til. Handler du som firma, er det en veldig grei mulighet å teste en vare før du evt kjøper inn større kvanta. Skal du videreselge en vare du har importert, er det viktig at du selv kan gå god for kvaliteten på varen. Kjøper du varen fra Ali Express, kan du sjekke den godt før du evt selger den videre. Les resten

Betaling til utlandet. Tre metoder for trygg og rask handel.

Betaling til utlandet. Koffert med penger.Hvordan overføre penger til utlandet? Du har mange alternativer for å betale leverandør. Det sikreste er å bruke kredittkort, PayPal eller bankoverføring ved betaling til utlandet. Jeg skal forklare litt om fordelen med de forskjellige, men først: Ikke bruk Western Union. Har ikke hatt erfaringer med dem selv, men har lest i flere fora at de kan være forbundet med svindel. Du vil helt sikkert finne leverandører som oppgir Western Union som alternativ for betaling. Skygg unna, har de ikke andre alternativer, finn en annen leverandør.

Bankoverføring: Når det gjelder betaling til utlandet, er det dette alternativet jeg bruker desidert mest. Det virker sikkert og godt, samtidig som du har en kontakt i Norge du kan forholde deg til. Forhør deg med banken din på forhånd, det er ikke alle bankene som gir mulighet for å overføre penger til f.eks Kina. Noen banker overfører pengene til Kina via USA, det er uproblematisk, men det kommer ofte et lite ekstragebyr, sjekk med banken din hvor mye det koster. Les resten

Import fra Kina, litt om hvordan du gjør det.

Import fra Kina. Bilde av kontainerskip.Å importere fra Kina er egentlig ikke så mye mer komplisert enn å importere fra f.eks England. Men det er likevel noen småting det kan være greit å vite om.

For det første så er det liten sjans for at du finner "merkevarer" som ikke er kopier, på www.toll.no finner du en liste over hvilke varer som sjekkes ut ekstra nøye ved innførelse. Se over den lista om du vurderer å importere merkevarer fra Kina, står navnet der vil jeg anbefale deg å vurdere ett annet merke. Et lite tips, du kan abbonere på nyhetsbrevet til Tollvesenet, så får du jevnlig e-post med de merkene som sjekkes nøye.

En metode for Kinaimport: Du finner en vare du kan tenke deg å importere, let gjerne etter produkter på alibaba.com eller made-in-china.com. Det finnes flere slike "kataloger" hvor flere produsenter viser frem produktene sine. De færreste oppgir pris, det vil selvfølgelig også variere etter hvor stor ordre du skal bestille. Du sender en forespørsel "inquery" til forhandleren for den varen du ønsker, fortell litt om deg/firma og hvilke varer du er interessert i osv. Be selvfølgelig også om pris. Det er viktig å opptre høflig når du kommuniserer med dem, de er mye mer opptatt av korrekt språk enn vi er. Avslutt gjerne med "best regards". Ja, alt går normalt på engelsk, Du får oppgitt pris i dollar.

Les resten