Regnskapsfører. En utgift du ikke har råd til å kutte.

Skaff deg en regnskapsfører.

En regnskapsfører som sjekker regnskapet.Om du ikke har unormalt mye kunnskap om det å føre regnskap, anbefaler jeg på det sterkeste å inngå avtale med regnskapsfører så fort som mulig. Det er utrolig mye som må tas hensyn til, både mtp hva du plikter å levere av papirer og hva du har krav på. Finner du en god regnskapsfører som i tillegg har kjennskap til bransjen du opererer i har du en stor fordel. En regnskapsfører finner fort tusenlapper du ikke visste du hadde krav på. Slik jeg ser det er regnskapsføreren til for min del, myndighetene passer på at jeg betaler riktig skatt og moms, men det er ingen som passer på at jeg får det jeg har krav på, der er en regnskapsfører god å ha. Tror du at du klarer det selv, kan du pugge regnskapsloven.

Du bør inkludere regnskapsføreren din fra starten. Du betaler sannsynligvis ikke mange kronene til dem før du begynner å tjene penger, men det er i oppstartfasen at de største utgiftene dine ligger, det er en stor fordel å få dokumentert dem riktig så du får refundert det du har krav på. Husk at du har rett til å trekke fra utgiftene du har hatt i forbindelse med oppstarten.

Bruk litt tid på å finne riktig regnskapsfører, du kan ha stor fordel av å finne en med kjennskap til din bransje. At de er rimelige bør ikke være hovedfokus. Sjekk også omtaler som ligger tilgjengelig på nett, jeg har erfaring med regnskapsfører som glemte momsrefusjon jeg hadde krav på. Heldigvis oppdaget revisor fadesen så jeg fikk de 50000,- jeg skulle ha tilbake. Hadde jeg sjekket litt med firmaer før jeg valgte regnskapsfører, hadde jeg nok ikke gått for det valget. Man lærer av sine feil, empiri om jeg ikke tar helt feil.

Ta med regnskapsfører i valg av regnskapsprogram. Enkelte har gode avtaler med leverandør av programmet, så sparer du noen kroner der også. I tillegg kan det være greit at regnskapsfører kan hente faktura og kvitteringer direkte fra ditt program, sparer mye tid.

 

Du betaler, bruk din regnskapsfører for det han/hun er verdt!

Bruk dem aktivt. Har du et godt forhold til dem aksepteres det sikkert at du ringer med noen spørsmål av og til uten at de fakturerer deg for det. Lever inn selvangivelsen også når det er tid for årsoppgjør, så fikser de den i samme slengen. Det viste seg at jeg hadde krav på enkelte goder som privatperson også, goder jeg ikke visste om selv. Krav om fratrekk for aviser så lenge jeg har aksjer hadde jeg ikke tenkt på, aksjer i eget firma regnes også for aksjer. Det var ikke store summen, men det var nok til å dekke det meste av regningen for selvangivelsen, i tillegg snøt jeg staten for noen kroner.

Det er selvfølgelig helt opp til deg om du vil benytte deg av en regnskapsfører, min erfaring er at det er nødvendig. Hold deg uansett litt oppdatert i regnskapet generelt. utgiftene til regnskapsfører kommer ikke før du begynner å få mange faktura for hver periode, når det skjer har du vel uansett såpass fortjeneste at du fint klarer å dekke det inn. I tillegg er det da behovet for regnskapsfører melder seg, store papirmengder tar tid, tid du kan bruke på å tjene penger.

Overfør kontoutskrifter og annen relevant informasjon direkte til regnskapsføreren din, det er ingen vits å sende dem til deg først.

Oppsummering:

- Regnskapsfører er påbudt etter min mening

- Prøv å få tak i noen som har kjennskap fra din bransje

- Samarbeid med dem helt fra oppstartfasen

- Lever alle papirer i tide.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar