Regnskapsprogram. Bruk det til fakturering og oversikt over lagerbeholdning.

Bedre orden på regnskapet med et regnskapsprogram.

Regnskapsprogram. Mann med førstehjelpskoffert.Tiden hvor man satt og førte regnskapet for hånd er historie, digitalt er det mye enklere å holde styr på regnskapet. Det finnes mange regnskapsprogram tilgjengelig, noen koster litt, andre mye, mens noen er helt gratis. Min erfaring er at du får det du betaler for. Dette bør kanskje ikke alltid tolkes i positiv forstand. Du må selv velge det regnskapsprogrammet som gir deg de funksjonene du trenger, til en overkommelig pris. Prøv å holde det enkelt, men samtidig er det viktig at det gir deg den støtten du trenger.

Et regnskapsprogram brukes også til lagerstyring og kundedatabase. Hold programmet oppdatert og ta backup av databasen for hver gang du har lagret ny informasjon. Mister du dataene du har registrert i regnskapsdatabasen, blir du satt langt tilbake. Backup er uhyre viktig! Et skikkelig regnskapsprogram tar backup av databasen automatisk.

 

Hvilket regnskapsprogram skal du velge?

Det kan være en fordel å samarbeide med regnskapsfører ved valg av regnskapsprogram. Bruker dere det samme får regnskapsfører en enklere jobb, og det blir rimeligere for deg. Samtidig har du en å forholde deg til ved evt spørsmål om funksjonene i programmet. Mamut er vel det programmet som er mest kjent her i Norge, det er velprøvd og har de funksjonene du trenger. Minuset er så klart at det koster å abonnere på lisens, samt at det kanskje har litt for avanserte funksjoner for de som ikke omsetter for millioner. Det finnes mange enklere program på nettet, noen er til og med gratis, har prøvd noen av disse selv, men min oppfatning er at de blir for enkle. Jeg måtte fortsatt passe på å få med all informasjon, så det sparte meg egentlig ikke for så mye tid i forhold til å bruke et hjemmelaget Excel-ark. Skal du først investere i et regnskapsprogram kan du likegodt gå for noe som virker.

Personlig endte jeg opp med å bytte ut Mamut programmet mitt mot en nettbasert løsning. Den ga meg egentlig de funksjonene jeg var på jakt etter, samtidig som jeg hadde tilgang til databasen uansett hvor jeg befant meg. Det var også sånn at jeg betalte for hver faktura jeg registrerte. Min erfaring med et nettbasert regnskapsprogram er meget god. Den løsningen jeg ble godt fornøyd med, ble selvfølgelig kjøpt opp av en konkurrent, så det ble tilbake til Mamut her igjen, fikk flyttet databasen over heldigvis. Mamut har igjen blitt kjøpt opp av Visma. Sjekk litt rundt, finn det som har funksjoner som passer dine preferanser.

Mange av de som tilbyr nettbaserte regnskaps løsninger tilbyr også løsninger for inkasso. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut dette om du vurderer nettbasert regnskapsprogram. Det gjør hele prosessen med purring og inkasso mye enklere, samtidig som det sparer deg for penger da du slipper å kjøpe tjenester hos et inkassobyrå. Tilbyr de løsning for egeninkasso, ligger du enda bedre an. Jeg var såvidt innom en slik leverandør tidligere denne uken, men jeg kan ikke riktig huske hva den het. Jeg fant den via Google, så du finner den sikkert med litt innsats.

Oppsummert:

- Velg et regnskapsprogram som har de funksjonene du har behov for, ikke mer men heller ikke mindre.

- Det finnes mange gode nettbaserte regnskaps løsninger tilgjengelig.

- Noen tilbyr også mulighet for å samkjøre med egeninkasso.

- Ta jevnlig backup av databasen, du får den aldri tilbake om uhellet skulle være ute.

- Samarbeid med regnskapsføreren din. Det kan spare dere begge for mye tid.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar