SEO. søkemotoroptimalisering av nettsiden din, gir flere kunder.

SEO - Search Engine Optimization, er et begrep for tiltak du kan gjøre for å få nettsiden din mer synlig i søkemotorer.

SEO. Søkemotoroptimalisering vist på et diagram.Bruker du seo riktig, bør nettsiden din bli mer synlig hos søkemotorer, noe som bør gi deg flere kunder. Men det er også mulig å gjøre for mye ut av det, som igjen kan skade nettsiden din i forhold til rangering. Seo har endret seg mye de siste årene, mye som følge av at søkemotorene har blitt flinkere til å sortere ut hva en nettside egentlig handler om. For et tiår tilbake kunne du komme øverst i Google sin liste hvis du hadde en side med bare ett ord, bare at ordet sto listet mange nok ganger. Gjør du dette idag, blir du ikke vist i det hele tatt. Bilder ble også mye brukt for å jukse seg til høy rangering. Bruk seo fornuftig, kan du få noen rask gevinst nå, vil det kunne straffe deg senere.

Det er utrolig mange faktorer som utgjør en nettsides rangering i søkemotorene, det er ingen bortsett fra søkemotorene selv som vet hva som er absolutt best seo, men det er noen gode teorier der ute.

Hva er god seo?

Content is king. Leser du de store seo bloggene, som f.eks moz, vil du garantert komme over den frasen. Det som menes er at det beste du kan gjøre er å skrive gode innlegg, skriv selv og skriv informasjonsrikt. Det er kanskje ikke det tiltaket som gir deg raskest økning i besøk fra Google, men i det lange løp er det ansett som best. Det er innholdet på siden din som beskriver, både for dine kunder og søkemotorer, hva siden handler om, pass på å gi dem den informasjonen de fortjener.

Keywords, eller nøkkelord på godt norsk. La oss si at du driver en nettbutikk som selger snøscootere, da bør du gi uttrykk for at de finner nettopp det på nettsiden din. Da blir snøscooter nøkkelordet for den siden. Har du det tidlig i teksten, aller helst i første avsnitt, i overskriften og i nettadressen, er det ansett som god seo. Søkemotoroptimalisering er på mange måter også en optimalisering for leserne, du bør informere dem om hva siden handler om på et tidlig tidspunkt.

Hastighet, har blitt en viktig faktor for seo. Spesielt etter at smarttelefoner ble allemannseie, mobilbrukere vil ikke vente lenge på at en nettside lastes. Men heller ikke pc-brukere liker å vente for lenge, lag nettsider som laster raskt, la heller store tunge filer ligge som nedlastningslinker, så kan de som ønsker den informasjonen laste det ned.

Det er mange flere tiltak du kan vurdere, men gir du leserne dine god informasjon, med egne ord på en nettside som laster raskt, har du en god base for seo på nettstedet ditt. Jeg velger ikke å utdype det videre i dette innlegget, men du finner mengder av informasjon om søkemotoroptimalisering på verdensveven.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar