Å Starte Firma er Ingen Heksekunst.

Alt blir enklere og mer profesjonelt med et firma

Starte firma

Skal du drive med import og videresalg av varer, bør du starte firma. Du kan selge varer som enkeltperson, men med tanke på moms og regnskap er det en klar fordel å starte firma. En potensiell kjøper er også mindre skeptisk til et firma. Hva slags selskapsform du bør velge er opp til deg, de har alle sine fordeler og ulemper. Jeg har skrevet kort om de forskjellige selskapsformene.

For å starte et firma, går du inn på brønnøysundsregistrene sine hjemmesider og fyller ut innmeldingsskjema du finner der. Det kan være fordel å få litt hjelp av en regnskapsfører om du har valgt en, men det er fullt ut mulig å finne ut av det selv. Å starte enkeltpersonsforetak er enklest, AS krever litt mer. Du blir da registrert i enhetsregisteret og får ditt eget organisasjonsnummer. Det koster ikke mange kronene å bli registrert, aksjekapitalen du evt må skyte inn ved etablering av et AS får du tilbake etter registrering, så det er i utgangspunktet ikke en utgift.Så bør du likegreit registrere deg som merverdiavgiftspliktig i samme slengen som du registrerer firmaet ditt. Du betaler ikke moms før du når en omsetning på 50000,- uansett, men jeg antar du har ambisjoner om å nå den grensen forholdsvis raskt, så det er bare å registrere seg med en gang. Hvis ikke må du fylle ut papirene om igjen når du nærmer deg grensen.

 

Noen Gode Råd du Kan ta Med Deg på Veien.

Husk å ta vare på alle kvitteringer for utgifter du har i forbindelse med oppstart av firma, du kan få tilbake moms når du blir avgiftspliktig. I tillegg trekker du det fra i regnskapet.

Ta vare på alle papirer og kvitteringer, spesielt i forbindelse med regnskap. Du kan måtte vise tilbake til 10år gamle papirer om myndighetene kommer på besøk. Dette gjelder uansett selskapsform. Det er en stor fordel å holde regnskap for firma separat fra regnskap privat.

Regnskapet er kanskje det viktigste for et firma. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å få en god regnskapsfører, jeg har nevnt litt om hvorfor en regnskapsfører er viktig. Helt fra begynnelsen bør du ha en god ide om hvordan du skal ha oversikt over regnskapet og ordrer, det er best å ha det klart tidlig, kan bli mye å ta igjen om du kommer på etterskudd. Her kan du gjerne samarbeide med regnskapsføreren din.


Konferanserom for firmaFå deg et godt regnskapsprogram! Du kan lese her hva jeg mener et godt regnskapsprogram bør inneholde.

Markedsfør firmaet ditt. Den rimelige og beste måten er internett. Lag en blog og en nettside til firmaet ditt. Etter hvert vil det bli søkbart i søkemotorene som f.eks Google og du vil få besøk på sidene dine. Facebook er også en god kanal for markedsføring. Husk å si nei til de som ringer og vil ha deg til å betale store summer for å bli oppført i nettkataloger. Markedsføring på internett skal være gratis spør du meg. I hvertfall i oppstarten. Les hvordan du lager blogg og nettside til firma.

Kundene dine vil føle seg mer komfortable om de vet hvem de handler med. Sørg for at nettbutikk og hjemmeside inneholder informasjon om firmaet ditt. Organisasjonsnummer, adresse og telefonnummer/e-postadresse.

 

Det er i Starten du Legger Grunnlaget for God Drift.

Ha en god plan på hva firmaet ditt skal drive med. Er det et importfirma, som skal selge importerte varer via en nettbutikk, bør du planlegge både nettbutikk og selskapsform. Navnet bør du finne på et tidlig tidspunkt. Det skal gjerne være relatert til produktene du planlegger å selge. Det er en fordel om nettbutikken har samme navn som firma, nettbutikken bør i alle fall ha samme navn som domene.

Jo bedre grunnlag og plan du har i begynnelsen, jo enklere er det å starte firma. Ha gjerne klar en regnskapsfører tidlig, så kan du få råd av ham om det er noe du lurer på.

Kjenner du noen som driver firma, kan du kanskje få litt informasjon av dem? Selv om det sitter litt langt inne, kan det være en fordel å legge frem planen din for noen du kjenner godt og stoler på. Be dem fortelle deg hva de mener og ta det til etterretning. Selv om du synes det er en god løsning, er det ikke sikkert at kundene dine mener det samme, det kan derfor være en god ide å få en annens mening.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.