3 Utenlandske Nettbutikker det er Verdt å Sjekke Ut.

Handle fra utenlandske nettbutikkerVi har vel alle våre favoritter når det gjelder nettbutikker. Personlig handler jeg endel fra utenlandske nettbutikker, primært for å spare penger, men utvalget er også mye større.

Det er i hovedsak 3 utenlandske nettbutikker jeg handler fra. De aller fleste har hørt om dem, men det er ikke sikkert alle er klar over hva de selger, hvor de sender fra etc. Samtidig er det kanskje noen som vegrer seg fra å handle fra nettbutikker i utlandet siden de har fått litt negativ omtale mtp svindel og kopìvarer. De 3 nettbutikkene jeg bruker kan stoles på når det gjelder din personlige informasjon, varene blir levert til avtalt tid og du får oppfølging dersom det er noe du lurer på i forbindelse med en handel.

De har alle sine sterke og svake sider, men de skal jeg forsøke å gjøre litt rede for:

3 Utenlandske Nettbutikker Du Trygt Kan Handle fra!

 

Ali Express

Aliexpress er verdens største "retailer". Slår du opp retailer i ordboka, finner du at det betyr "person/firma som selger varer til andre". Så kan du gjøre deg opp en mening om det beste Norske ordet selv. Men for å sette ting litt i perspektiv, i slutten av 2015 var Alibaba Group, som driver og eier Ali Express, verdt 212 Milliarder dollar. Det vil si 1821 milliarder kroner med dagens kronekurs, eller litt mer enn det norske statsbudsjettet.

De av dere som har vurdert å handle fra Kina tidligere, har sikkert hørt om AliBaba. AliExpress er nettbutikk versjonene av AliBaba. Du finner ALT av varer her, absolutt alt.

AliExpress er en såkalt Wholesale, hvilket betyr at det er flere aktører som selger produktene sine via samme nettside. Du vil derfor finne mange forskjellige priser på samme produkt, avhengig av hva forhandleren ønsker for produktet. Det er ikke alltid det er like lurt å gå for det rimeligste, bruk litt sunn fornuft. Et hjelpemiddel jeg bruker når jeg handler fra AliExpress er tilbakemeldingene fra tidligere kjøpere. Etter at du har kjøpt en vare fra AliExpress, har du mulighet for å rangere både produkt og selger. Bruk erfaringene fra tidligere kjøpere som en pekepinn når du skal handle.

Så til noe av det mest positive med Ali Express, FRI FRAKT! De aller fleste varer kan sendes fraktfritt om du handler fra AliExpress til Norge. Dette er selvfølgelig positivt da du vet hva total kostnad blir, og du slipper overraskelse i tollen. Minuset er at fraktmetoden som brukes ved gratis frakt, er den tregeste. Som regel kommer varene hjem til deg innen 14 dager, men du kan måtte risikere å vente 2-4 uker. Har du dårlig tid, har du en mulighet for å betale litt ekstra for å få "express" frakt.

 

Ebay:

Av utenlandske nettbutikker, er det kanskje Ebay jeg handler mest fra. Ebay er også en plass hvor du finner alt.

Ebay fungerer mer som en markedsplass på samme måte som finn.no her hjemme. Alle kan registrere seg som bruker og deretter legge ut ting for salg, eller kjøpe ting som andre selger.

Ebay var vel i utgangspunktet en stor auksjonsside, men det har blitt mer normalt med direkte kjøp den senere tid. Fortsatt er det mange som legger produkter ut for salg som en auksjon, hvor du må by for å få kjøpt varen. Dette kan gi gode muligheter for et "røverkjøp".

Du finner som sagt det aller meste. De som legger ut produkter for salg er både private og forhandlere. Som alle plasser ellers er det også her mye dritt som tilbys, men bruker du fornuften kan du gjøre ekstremt gode kjøp. Et eksempel er kniver til robotklippere, en bekjent kjøpte et nytt sett kniver fra forhandler (6 stk), for 198,-. Så sjekket han prisen på Ebay, og fant samme knivene (90 stk) for under 50-lappen, inkludert frakt. I tillegg mente han at knivene fra Ebay varte lengre.

Når det gjelder frakt, er det verdt å merke seg at det ikke er alles om automatisk sender varer til Norge. Dette har med rettigheter å gjøre. Har du en profil, hvor du har oppgitt at du bor i Norge, vil dette lukes bort automatisk. Søker du uten innlogging, kan det være du får opp resultater hvor varen ikke kan sendes til Norge. Alternativet er da å sende en forespørsel til selger om det kan løses på noen måte?

Det er også mange som sender fraktfritt. Omtrent fraktpris blir uansett oppgitt, så du får en god pekepinn på hva det koster totalt.

 

Gearbest:

Gearbest fant jeg nå i høst, men jeg har rukket å handle derfra en del ganger. Mitt inntrykk så langt er at de selger forholdsvis ok produkter til en grei pris. De har ikke samme utvalget som de andre 2, men så er de de eneste som selger originale Xiaomi produkter.

Det var også grunnen til at jeg fant Gearbest. jeg var på utkikk etter Xiaomi Mi Band 2. Dette kan jeg virkelig anbefale! Rimelig, funksjonsrik, grei design og pulsmåler. Alt til rundt 200,-.

Nå var det vel ikke reklame for Mi Band 2 jeg skulle skrive, men det er det som har gitt meg erfaring med Gearbest. De handlene jeg har gjort har gitt bare positive erfaringer. Alle varene har kommet til avtalt tid, og gjerne litt før. Alt av antall har stemt.

Nå er det vel kanskje mest for Xiaomi produktene vi nordmenn kan tenkes å foretrekke Gearbest fremfor andre utenlandske nettbutikker. Men nettopp derfor har jeg den med på lista, over de nettbutikkene jeg handler mest fra. Gearbest selger også mye annet kurant, spesielt innenfor gadgets. Jeg har ikke erfaring fra handle med annet enn Xiaomi produktene, men er de på samme vis med andre produkter også, kan du trygt bruke dem.

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du har erfaring med Gearbest, gode eller dårlige.

 

Hvorfor Jeg Bruker Nettopp Disse Nettbutikkene?

AliExpress og Ebay bruker jeg pga mangfoldet, du får tak i akkurat det du er på jakt etter, til veldig gode priser. Gearbest som nevnt pga Xiaomi produktene.

I tillegg er det en stor fordel at du kan lese tidligere kjøperes vurdering av produkt og selger. Det at det er en form for rating, gjør at selger også gjør sitt beste for å få god rating, for igjen å selge mer. 

Noen små ting til slutt!

Betal med PayPal eller Kredittkort. Dette gjelder for all netthandel, også med norske butikker. Grunnen er enkelt det at du har forsikring mot svindel. De aller fleste mener det er den sikreste formen for betaling. Jeg skal lage et lite innlegg om PayPal og kredittkort som sikker betaling.

Ja, de selger kopivarer! Dette er ikke et stort problem, bruk huet! Piratvarer har du lov til å kjøpe til eget bruk, det er videresalg som er forbudt. Men ikke vær blåøyd, du får det du betaler for i utenlandske nettbutikker.

Ali Express er kanskje den beste til småting, men Ebay er å anbefale om du er ute etter et ekstra "godt kjøp" eller noe mer spesifikt. Gearbest om du vil ha Xiaomi produkter.

Det finnes enormt mange forskjellige utenlandske nettbutikker. Alle har sine fordeler og bakdeler, de jeg har listet opp er de jeg foretrekker, det finnes helt sikkert andre jeg ikke kjenner til. Men jeg går god for de jeg har listet, og tror du kommer til å finne det du er på jakt etter i en av dem.

 Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar