Valutakalkulator – Oppdaterte Valutakurser!

Skal du handle fra utenlandske nettbutikker, eller av andre grunner er interessert i valutakurser? Her er en oppdatert valutakalkulator!

 Valutakalkulatoren regner raskt ut valutakursen for de mest brukte valutaene. Den oppdateres automatisk for å gi deg så korrekt svar som mulig. Dette er en valutakalkulator som virker begge veier, det vil si du kan sette inn ønsket sum i høyre eller venstre kolonne, så regner den fortløpende ut kursen i motsatt valuta. Det finnes ingen "regn ut" knapp, svaret kommer med en gang.

Valutakurser endres hele tiden, det er derfor viktig å bruke en valutakalkulator med oppdaterte valutakurser.

 

Kan du Stole på en Valutakalkulator?

Ja, men det er selvsagt alltid et men. En valutakalkulator regner ut valutakurser i sanntid, altså den kursen du må betale akkurat i det øyeblikket du setter inn et tall i kalkulatoren. Summen du får oppgitt i ønsket lands valuta, er beregnet ut fra siste valutahandel i den gitte valuta. Altså ikke inkludert eventuelle gebyrer du får som tillegg når du handler. Så vidt meg bekjent tar alle banker, kredittkortselskaper etc. ekstra gebyr om du handler i utenlandsk valuta. Kalles gjerne konverteringsgebyr. Da dette gebyret varierer, er det ikke inkludert i kalkulatoren.

Jeg kjenner ikke til hva de forskjellige bankene tar i konverteringsgebyr, men jeg har hørt at PayPal er forholdsvis dyre. Personlig liker jeg PayPal, og siden det normalt er mindre summer jeg handler for, utgjør ikke gebyret all verdens. PayPal tar gebyr i % av det du handler for, banker har gjerne en fast pris. Anbefaler deg å sjekke med de betalings metodene du normalt bruker for å finne den rimeligste og beste løsningen for deg.

For de som savner Kinesiske Yuan i kalkulatoren, har jeg valgt å ikke inkludere det. Årsaken er enkel, de fleste Kinesiske forhandlere og nettbutikker oppgir prisene i dollar. Syntes det var viktigere med en valutakalkulator som har få men viktige funksjoner, samtidig som den raskt oppgir valutakurs.

Som sagt tidligere, denne valutakalkulatoren viser "netto" valutakurs. Du må sannsynligvis betale konverteringsgebyr når du handler. Du kan sjekke om banken din har en valutakalkulator hvor konverteringsgebyret er inkludert.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.