Velg riktig produkt, du skal tross alt tjene penger på videresalg!

Velg riktig produkt. Mann med puslespill.Tjen mer penger med riktige produkt! Jeg tror de fleste går på noen "blemmer" i starten. Mange produkt virker lovende ved første øyekast, mens de senere viser seg å bli vanskelige å omsette. Personlig har jeg lært en del på "den harde måten", kjenner også til andre importører som har gamblet på feil produkt.

Du må selvfølgelig ha en formening om hvor stor avkastning du skal ha på produktet før du importerer, vi går ut fra at du har de fleste simple ting under kontroll. Men ikke se deg blind på prosent-fortjeneste. 200% er en god fortjeneste, men om fortjenesten i kroner og øre er 59,- skal du selge mange produkt før det blir verdt det. Selger du ett produkt med 1500,- i fortjeneste, må du selge 15 stk for å oppnå samme avkastning med 100,- i fortjeneste pr.produkt. Hvis du regner tiden du bruker på å pakking, sending, oppfølging osv, blir det ikke rare timelønnen. Det er sikkert større marked for produkter under 250,- sett i forhold til produkt til 2500,-, men om du ikke selger store kvanta i samme ordre, blir det lite timelønn. Det er bedre å selge ett produkt i måneden med 10000,- i fortjeneste, enn 100 med 100,- i fortjeneste.

 

Har du importert et produkt for videresalg, står du også ansvarlig for det.

Tenk også nøye gjennom reklamasjon og evt garanti på det du importerer. Selger du et produkt, har du også plikt til å føre reservedeler, samtidig bør du ha en løsning for service på produktene. I en oppstartsfase ser jeg for meg at du kanskje ordner service selv, det kan være kostbart å sette det vekk til "eksperter", da bør du vite at du kan reparere en evt skade. Dette er selvfølgelig ekstra viktig om du selger dyre varer, det er større sannsynlighet for at kunder ønsker service eller reparasjon av dyre varer. Det du skal lete etter er varer som folk enkelt kan reparere selv, varer som har deler som kan skiftes ut. Da kan du sende dem en ny del, så utfører de reparasjonen selv. Viktig å opplyse kunder om dette når de kjøper produktet, så slipper du "sinnatelefoner" i etterkant. Regner med du har en del reservedeler på lager.

Bor du veldig sentralt kan du importere stein, det skal mye til at du blir bedt om å utføre service på stein. Reklamasjon bør også være et minimum. Bakdelen med å selge stein eller produkter i stein, de er ekstremt tunge, frakt er dyrt og totalsummen kommer gjerne over det kunden er villig til å betale. Men som sagt, bor du sentralt, kan kundene hente steinen selv.

Nå er det mange som selger stein, sikkert også i nærheten av deg, men du skjønner sikkert tegningen. Prøv å finne produkter du kan importere som gir deg få bekymringer senere. Som jeg har nevnt på en annen side, så er det anbefalt å bestille inn en prøve eller to av produktet før du importerer en hel container. Da finner du ut litt mer om kvaliteten, samtidig som du får et forhold til leverandør.

Oppsummering:

- Gå for varer som ikke trenger så mye oppfølging etter de er solgt.

- Stor fortjeneste i % betyr ikke alltid det samme i kroner og øre.

- Fortjenesten skal også dekke inn tiden du bruker på pakking, sending og oppfølging av en vare.Klikk her for å kontakte meg om du har noe på hjertet.

Legg igjen en kommentar